Single sign-on (SSO)

De gemiddelde kmo gebruikt meer dan 5 software applicaties. Elke applicatie heeft een eigen login en paswoord (ook credentials genoemd). Soms is het aantal verschillende login gegevens zo opgelopen dat u er zelf niet meer wijs uit raakt. Het gevolg is dat sommige gebruikers hun paswoorden opschrijven op een post-it of overal hetzelfde paswoord gebruiken. Maar dat is absoluut niet veilig.

Wat is single sign-on

Single-sign-on bewaart en beheert alle login-gegevens op 1 centrale plek. Het kennen of onthouden van meerdere wachtwoorden is hierdoor verleden tijd. Single sign-on laat gebruikers toe om verschillende applicaties te gebruiken door zich te authenticeren bij één centrale authenticatiebron.

Hoe werkt single sign-on?

Single sign-on (afgekort SSO) vereist een eenmalige aanmelding van de gebruiker. Nadat een gebruiker zich aanmeldt krijgt hij automatisch toegang tot alle toegestane applicaties binnen een bedrijf.

Vaak wordt SSO binnen organisaties gecombineerd met een multi-factor bescherming. Met behulp van deze technologie is er een extra identificatie nodig om toegang te krijgen tot het netwerk en alle apps.

SSO iets voor uw bedrijf?

Of SSO een goede oplossing is voor uw bedrijf hangt af van de organisatie van uw ICT-infrastructuur. Als alle applicaties van dezelfde leverancier zijn (bijvoorbeeld Microsoft), dan kan u gemakkelijk met één authenticatiebron werken. Voor de meeste bedrijven is dit echter niet het geval. In dat geval onderzoekt Accel hoe verschillende systemen efficiënt en veilig aan mekaar gekoppeld kunnen worden op een manier die ook voor de eindgebruiker werkbaar is.

Single Sign-on (SSO)

Geen SSO

SSO

SSO + MFA

Gebruikers worden automatisch aangemeld. Een wachtwoord is niet meer verreist.

Toegang tot alle toegestane applicaties en netwerkvoorzieningen zijn beheerd via 1 centraal platform.

De identiteit van de gebruiker wordt gecontroleerd via een extra verificatie-methode. De gebruiker krijgt alleen toegang wanneer de login bevestigd wordt (met een sms code, via een app,…).

Single sign on

Vereenvoudig de login procedure in uw bedrijf met single sign on. Informeer naar de mogelijkheden.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top