Microsoft Azure

Microsoft Azure is een steeds groeiende verzameling van verschillende technologieën en cloudservices waaronder dataopslag, site recovery, back-up, databases, webtoepassingen, enz. Azure combineert oplossingen als Sofware as a Service (SaaS), Platform as a Service (PaaS) en Infrastructure as a Service (IaaS) en biedt op deze manier een maximale flexibiliteit en schaalbaarheid van de cloud infrastructuur.

Microsoft Azure eenvoudig uitgelegd

Microsoft Azure is dus een uitgebreide set van diensten en technologieën die u toelaten maximaal te profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van cloud computing. We kunnen dit het gemakkelijkste uitleggen door een vergelijking te maken tussen een on-premise infrastructuur en een cloud infrastructuur.

Server on-premise (een eigen server)

In een standaard setup, zoals die tot voor enkele jaren werd uitgerold, heeft een bedrijf hardware nodig, een server dus. Op die server staat een operating systeem en staan verschillende applicaties (CRM, ERP, boekhoudsoftware, website, etc.). Mogelijk zijn sommige van die applicaties nog verbonden met een database die nog op een andere server staat. Dan moet er een systeem zijn dat taken als bijvoorbeeld toegangscontrole en security op zich neemt.

Al die zaken moeten beheerd worden en gezien de mogelijke groei van uw bedrijf is het onmogelijk vooraf te voorspellen welke capaciteiten de servers moeten hebben die u zelf aankoopt. Een plotse groei of inkrimping van de ICT-infrastructuur kan zo heel wat kopzorgen meebrengen. En net die kopzorgen worden weggenomen met een cloud oplossing als Microsoft Azure.

Schaalbare cloudoplossing

Als we bovenstaande scenario in de cloud zouden uitrollen worden de voordelen meteen duidelijk. De hardware die nodig is om het operating systeem, de applicaties en de databases te laten werken staan in een van de zeer veilige en zeer performante Microsoft datacenters.

Het beheer van alle hardware, het updaten, patchen enz., ligt nu allemaal in handen van Microsoft. De applicaties worden verdeeld over (een of meerdere) servers in functie van de load die de applicaties moeten verwerken. U koopt dus zelf geen hardware maar huurt deze van Microsoft. Het grote voordeel? Als u morgen meer of minder server capaciteit nodig hebt kan u dat onmiddellijk aanpassen en vermijd u overbodige kosten.

Voordelen van Microsoft Azure?

We lijsten graag de voordelen op van het Microsoft Azure-platform:

  • Flexibel: Betaal enkel voor wat u gebruikt door de verschillende diensten flexibel te activeren of te deactiveren, al naargelang uw behoefte.
  • Productief: In Microsoft Azure zet u sneller en eenvoudiger een ICT-infrastructuur op dan on-premise.
  • Analyse: Krijg meer inzicht in uw data, uw business en uw ICT-omgeving.
  • Schaalbaar: Met Microsoft Azure schaalt u heel snel omhoog of omlaag als u meer of minder server resources nodig hebt. De facturatie gebeurt per gebruik en per minuut. Zo betaalt u nooit te veel.
  • Betrouwbaar: De technische ondersteuning en de SLA’s die Microsoft Azure biedt zijn onklopbaar in de markt.
  • Eindeloze mogelijkheden: Toegang tot een lange lijst met standaard applicaties zonder investering maar met een abonnementsformule.
  • Werk overal: Met een oplossing als Windows Virtual Desktop werken uw medewerkers veilig van op eender welke pc in een Windows 10 omgeving van in de browser.

Onze partners

Is Microsoft Azure iets voor uw onderneming?

We analyseren graag samen met u of een Azure-oplossing voor uw bedrijf en uw behoeften de juiste oplossing is. Laat even een berichtje en wij contacteren u zo snel mogelijk.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top