MDR: Managed Detection and Response

Met MDR (Managed Detection and Response) tilt u de aanvalpreventie van uw bedrijf naar een hoger niveau. Hackers werken niet van 9 to 5. Dat wil zeggen dat ook u uw ICT-omgeving buiten de kantooruren en in het weekend in de gaten moet houden… En laat dat nu net het moment zijn dat de meeste succesvolle aanvallen geïnitieerd worden. Vergelijk het met een woning inbraak. Deze vindt ook plaats als uw woning verlaten is.

Hoe zorgt u dan voor een permanente monitoring van de security van uw ICT-omgeving én actieve opvolging van bedreigingen? MDR biedt de oplossing.

Wat is MDR?

MDR (Managed Detection and Response) is de outsourcing variant van XDR (eXtended Detection and Response). XDR biedt u een platform waarin u uw omgeving kan monitoren en op de juiste tijdstippen notifications krijgt over bedreigingen. MDR gaat nog een stapje verder. In deze managed oplossing houden security specialisten 24/7 uw ICT-omgeving in de gaten. Bovendien ondernemen zij bij gevaar ook onmiddellijk de juiste acties om uw omgeving te beschermen en potentiële indringers buiten te houden. Want Threat notification zoals bij XDR is goed, maar wie volgt die notifications op?

Wat doet MDR voor u?

Met MDR wapent u uw bedrijf met een goed opgeleid team van threat hunters. U neemt het immers op tegen zeer bekwame hackers. Dit kan u niet alleen.

Deze experts:

  • Sporen proactief potentiële bedreigingen en incidenten op
  • Gebruiken alle beschikbare informatie om de omvang en ernst van bedreigingen te bepalen
  • Passen de juiste zakelijke context toe voor geldige bedreigingen
  • Starten acties om bedreigingen op afstand te verstoren, in te dammen en te neutraliseren
  • Geven advies om de hoofdoorzaak van terugkerende incidenten aan te pakken

Welke uitdagingen pakt MDR aan

Proactief bedreigingen opsporen is onmisbaar. Wie wacht tot het kwaad al geschied is en dan moet reageren, is sowieso gezien. Maar veel bedrijven hebben niet de middelen (lees een eigen hooggekwalificeerd intern team van security specialisten). En dat is een belangrijk hiaat in de effectiviteit van beveiliging.

Managed Detection and Response vult dit hiaat in via een kosteneffectief menu van services die zijn ontworpen om de cyberbeveiliging van een bedrijf te verbeteren en risico’s te minimaliseren.

MDR biedt analisten met een hoog vaardigheidsniveau. Zij maken gebruik van geavanceerde beveiligingstools en actuele wereldwijde databases. Tools die anders buiten het bereik liggen voor heel veel bedrijven. Op die manier houdt u gelijke tred met de voortdurend evoluerende vijandige tactieken en technieken.

Het resultaat? Het niveau van bedreigingsmonitoring, -detectie en -analyse van uw bedrijf verbetert zonder de uitdaging en kosten die nodig zijn om een ​​intern beveiligingsteam volledig bemand en up-to-date te houden.

Onze partners

Uw beveiliging naar een hoger niveau?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top