Managed SOC (Security Operations Center)

Een managed SOC (Security Operations Center) is in wezen een informatiebeveiligingsteam dat 24/7 operationeel is en dat 365 dagen per jaar. Deze ononderbroken bewaking is cruciaal voor het detecteren van de eerste tekenen van abnormale activiteit in uw netwerk. Aanvallen vinden immers niet enkel plaats tijdens de kantooruren, integendeel. Daarom is het ook essentieel om voor een permanente bewaking van uw IT-omgeving te kiezen.

Zonder SOC-services blijven cyberaanvallen immers lange tijd onzichtbaar. Maar niet ieder bedrijf beschikt over de juiste vaardigheden en tools om deze aanvallen efficiënt te detecteren en hier tijdig op te reageren. Een Managed SOC biedt de oplossing.

Wat doet een managed SOC (Security Operations Center) voor u?

De medewerkers van het SOC bewaken en verbeteren de security van een bedrijf. Daarnaast sporen ze actief naar verdachte bewegingen in het netwerk en helpen ze bij het voorkomen, analyseren en reageren op cybersecurity incidenten.

Het Netflow SOC maakt gebruik van verschillende technologische oplossingen en processen om toezicht te houden op de security-activiteiten van een bedrijf. Het SOC biedt de nodige experten, tools, kennis en tijd om dit voor u op te volgen.

Managed SOC beveiligt u voor de bedreigingen van vandaag

Endpoint

Windows, macOS en Linux event log monitoring, geavanceerd detectie van inbreuken, detectie van kwaadaardige bestanden en processen, threat hunting, inbraak detectie, integratie EDR van derden,….

Netwerk

Monitoring van firewall en edge-device logs, geïntegreerd met realtime reputatie van bedreigingen, DNS informatie en kwaadwillige verbindingswaarschuwing.

Cloud

Beveilig de cloud met Microsoft 365 security event log monitoring, Azure Active Directory montitoring, Microsoft 365 kwaadaardige logins, enz.

Wat zijn de voordelen van een managed SOC (Security Operations Center)?

Minimaliseer kosten die gepaard gaan met een data breach

Hoe langer een aanvaller in een systeem blijft, hoe meer potentiële schade hij aan het bedrijf kan aanrichten. Met het SOC-team kan u de hoeveelheid tijd minimaliseren en zo het effect van een inbreuk (potentiële kosten van gegevensverlies, rechtszaken, reputatieschade…) verminderen.

Specialisten

Bekwame cybersecurity specialisten vinden en aannemen is een moeilijke taak. Dus zelfs als u de middelen heeft, is het vaak een huzarenstukje om een eigen SOC op te zetten door een tekort aan cybersecurity professionals.

Threat preventie

SOC’s doen meer dan alleen het detecteren van incidenten. De analyse en actieve threat hunting helpen aanvallen in de eerste plaats voorkomen. SOC’s zorgen voor meer zichtbaarheid en controle over beveiligingssystemen. Het Netflow SOC biedt 24/7 monitoring naar geavanceerde TTP’s (tactieken, technieken & procedures) om kwaadaardige inbreuken in de kiem te smoren.

Verbeterd threat management

Verschillende soorten beveiligingstechnologieën om bedreigingen te voorkomen en te detecteren moeten gecentraliseerd, gestandaardiseerd, gecorreleerd en gemonitord worden in realtime. Vervolgens moet er met beschikbare middelen geanalyseerd en gereageerd worden op verdachte activiteiten en incidenten.

Met een Security Operations Center identificeren en verhelpen bedrijven sneller een aanval voordat deze meer schade veroorzaakt.

Naleving van bepaalde regelgeving

Een SOC helpt je ook om te voldoen aan bepaalde regelgevingen met betrekking tot beveiligingsmonitoring. Denk hierbij aan GDPR/AVG.

Uw IT 24/7 laten bewaken?

Contacteer ons voor een SOC-oplossing op maat van uw bedrijf

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top