Managed back-up voor bedrijven

Ongeluk schuilt in een klein hoekje. Wanneer u getroffen wordt door brand of waterschade, diefstal van hardware of een ernstige kortsluiting, wilt u niet dat uw klanten daarvan de gevolgen moeten dragen.

Met een managed server back-up (onsite en/of offsite) bent u verzekerd tegen dataverlies. Dankzij de managed back-up heeft u bovendien zelf geen omzien meer naar uw back-up want alles wordt voor u opgezet, gemonitord en getest.

Het belang van een back-up strategie

Een goede back-up-oplossing is cruciaal om geen data te verliezen. Een crash, een brand, waterschade, een virus,… Er zijn voldoende redenen te bedenken om te investeren in een kwalitatieve back-up oplossing. Het verliezen van bedrijfsdata is altijd duurder dan de investering in een goede (managed) back-up van de server(s).

Waarom back-up uitbesteden?

Een managed back-up oplossing maakt op regelmatige tijdstippen een kopie van alle bedrijfsdata. Dit kan onder de vorm van een lokale back-up van de volledige omgeving tot een meer complex dataregister dat alle gewijzigde gegevens bijhoudt en monitort.

De grote voordelen van managed back-up

  • Gemoedsrust: bedrijfskritische gegevens of back-ups van uw volledige omgeving zijn geborgd en beschikbaar op één of meerdere locaties
  • Continuïteit: dankzij snelle en geavanceerde herstelmogelijkheden blijven de productiviteit en uptime van uw bedrijf ononderbroken doorlopen (zie ook bij business continuity plan en disaster recovery)
  • Op maat: back-ups worden geconfigureerd afhankelijk van de noden van uw bedrijf: lokaal bij u, bij ons in de cloud, of allebei
  • Controle: via monitoring en rapportages heeft u de controle dat uw back-up goed verloopt. Voor het beheer betaalt u een vast bedrag per maand

Managed back-up oplossingen voor bedrijven

Managed back-up onsite

Met een onsite managed server back-up, staat de back-up server fysiek in uw bedrijf. Het voordeel is dat de back-up over het bedrijfsnetwerk kan gebeuren en dus heel snel is. De keerzijde is echter wel dat het geen 100% garantie biedt om geen data te verliezen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsbrand die ook uw back-up server mee kan verwoesten. Daarom is ook een offsite back-up noodzakelijk.

Managed back-up offsite

In het geval van een echte ramp zoals brand, diefstal, waterschade,… zal de onsite back-up niet beschikbaar zijn. Uw laatste redding komt dan van een managed offsite back-up. De offsite back-up is een 2de kopie van de bedrijfsdata waarop men kan terugvallen. Er zijn verschillende off-site back-up oplossingen mogelijk van een simpele usb schijf die periodiek mee naar huis wordt genomen, over een zogenaamde ‘mirror box’ tot een echte cloud back-up. Alles hangt af van hoe cruciaal de data zijn, het budget en hoe gebruiksvriendelijk het moet zijn.

Extra back-up mogelijkheden

Back-up archivering

Het onderhouden van een back-up archief is altijd een slimme zet. Een back-up archief biedt bedrijven de mogelijkheid om jaren later opnieuw toegang te krijgen tot kritieke gegevens, die op het moment van opslag misschien triviaal leken.

Business continuity server: snel terug operationeel

Back-up is de verzekering om geen data te verliezen, maar daarmee is de infrastructuur zelf nog niet terug operationeel. Om snel terug operationeel te zijn als de IT-infrastructuur het laat afweten is een business continuity plan nodig.

Onze partners

Een permanente fail-safe voor uw bedrijf

Managed back-up maakt op een regelmatige basis een kopie van al uw bedrijfsdata of bedrijfskritische processen. Nood aan meer inzicht in de bescherming en beschikbaarheid van bedrijfsdata. Informeer vrijblijvend bij één van onze experten.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top