De 5 meest gemaakte back-up-fouten
Bekijk post
Ongeluk schuilt in een klein hoekje. Wanneer u getroffen wordt door brand of waterschade, diefstal van hardware of een ernstige kortsluiting, wilt u niet dat uw klanten daarvan de gevolgen moeten dragen.
Met een managed server back-up (onsite en/of offsite) bent u verzekerd tegen dataverlies. Dankzij de managed back-up heeft u bovendien zelf geen omzien meer naar uw back-up want alles wordt voor u opgezet, gemonitord en getest.
Een goede back-up-oplossing is cruciaal om geen data te verliezen. Een crash, een brand, waterschade, een virus,… Er zijn voldoende redenen te bedenken om te investeren in een kwalitatieve back-up oplossing. Het verliezen van bedrijfsdata is altijd duurder dan de investering in een goede (managed) back-up van de server(s).
Een managed back-up oplossing maakt op regelmatige tijdstippen een kopie van alle bedrijfsdata. Dit kan onder de vorm van een lokale back-up van de volledige omgeving tot een meer complex dataregister dat alle gewijzigde gegevens bijhoudt en monitort.
Met een onsite managed server back-up, staat de back-up server fysiek in uw bedrijf. Het voordeel is dat de back-up over het bedrijfsnetwerk kan gebeuren en dus heel snel is. De keerzijde is echter wel dat het geen 100% garantie biedt om geen data te verliezen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsbrand die ook uw back-up server mee kan verwoesten. Daarom is ook een offsite back-up noodzakelijk.
In het geval van een echte ramp zoals brand, diefstal, waterschade,… zal de onsite back-up niet beschikbaar zijn. Uw laatste redding komt dan van een managed offsite back-up. De offsite back-up is een 2de kopie van de bedrijfsdata waarop men kan terugvallen. Er zijn verschillende off-site back-up oplossingen mogelijk van een simpele usb schijf die periodiek mee naar huis wordt genomen, over een zogenaamde ‘mirror box’ tot een echte cloud back-up. Alles hangt af van hoe cruciaal de data zijn, het budget en hoe gebruiksvriendelijk het moet zijn.
Het onderhouden van een back-up archief is altijd een slimme zet. Een back-up archief biedt bedrijven de mogelijkheid om jaren later opnieuw toegang te krijgen tot kritieke gegevens, die op het moment van opslag misschien triviaal leken.
Back-up is de verzekering om geen data te verliezen, maar daarmee is de infrastructuur zelf nog niet terug operationeel. Om snel terug operationeel te zijn als de IT-infrastructuur het laat afweten is een business continuity plan nodig.
Managed back-up maakt op een regelmatige basis een kopie van al uw bedrijfsdata of bedrijfskritische processen. Nood aan meer inzicht in de bescherming en beschikbaarheid van bedrijfsdata. Informeer vrijblijvend bij één van onze experten.