Disaster recovery (DRAAS)

Bedrijven zijn steeds meer afhankelijk van hun ICT-systemen. Maar wat gebeurt er als deze systemen het laten afweten? Vroeger werd er vaak over ‘back-up’ gesproken. Er was als het ware een ‘reservekopie’ van alle bedrijfsdata. Maar de vraag die zich vandaag stelt is niet of u uw data nog heeft, maar hoe snel u als bedrijf effectief terug aan de slag kan. Er zijn tal van scenario’s te bedenken die voor dataverlies kunnen zorgen: een stroomstoring, virussen, hardware falen, software crash, menselijke fout, enz. Vooraf nadenken om bedrijfsrisico’s en dataverlies te beperken in geval van een ‘disaster’ is steeds een goede zet.

Disaster recovery as a service (DRAAS)

Disaster recovery is meer dan een back-up oplossing. Het is een scenario van wat er moet gebeuren in geval van een ramp: (natuurramp, malware, virus,…).

  • Hoe gaat een storing zo snel mogelijk verholpen worden?
  • Welke bedrijfskritische applicaties moeten zo snel mogelijk worden opgestart?
  • Hoeveel dataverlies is aanvaardbaar?
  • Hoeveel downtime is aanvaardbaar?

Een disaster recovery plan is een fail-safe die er voor zorgt dat de bedrijfskritische systemen zo snel mogelijk terug operationeel zijn. Dit wordt gebaseerd op 3 aspecten:

  1. het maken van externe backups
  2. een cloud-replicatie systeem
  3. een volledige ontdubbeling van ICT-infrastructuur.

RPO VS RTO

Twee belangrijke begrippen in het uitwerken van een disaster recovery plan zijn RPO (Recovery Point Objective) en RTO (Recovery-Time Objective). Hoeveel dataverlies is aanvaardbaar? En binnen welke tijdsperiode moet de dienstverlening weer hersteld zijn? De keuze en kostprijs van de juiste technologische oplossing hangt namelijk af van beide zaken.

Het ontwerpen, bouwen en beheren van een eigen uitwijkomgeving vraagt om een hoge investering. Een dure aangelegenheid voor een oplossing die u zelden hoeft te gebruiken. Daarom bieden wij Disaster Recovery voor fysieke en virtuele workloads als dienst.

Onze partners

Disaster recovery as a service (DRAAS)

Hoe krijgt u al uw bedrijfskritische applicaties zo snel mogelijk terug operationeel, zonder gegevensverlies? Informeer vrijblijvend naar een disaster recovery plan voor uw bedrijf.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top