Back-up voor Office 365

Is een back-up van Office 365 nodig? Want wat gebeurt er eigenlijk met data in Outlook, Teams, OneDrive, SharePoint en Yammer, …? Veel bedrijven gaan er van uit dat Microsoft zelf een back-up van Office 365-gegevens maakt als onderdeel van het abonnement. Maar dat is niet het geval.

Office 365 is niet gebouwd als een dienst voor gegevensbescherming. De oplossing die Microsoft biedt om data terug te halen nadat ze verwijderd zijn, is beperkt. Daarom is het essentieel om frequent een back-up te maken van uw Office 365-mailboxen, uw bestanden in OneDrive en SharePoint-documentbibliotheken. Zo beperkt u het risico op verloren bestanden.

Waarom zelf een back-up voor Office 365 voorzien?

  • Incidenteel: het per ongeluk verwijderen van data
  • Retentie: het bewaren van data van een medewerker die niet langer in dienst is
  • Migraties: in het geval van een migratie naar Office 365 is het ook verstandig een back-up te nemen, gezien de complexiteit.
  • Interne beveiliging: wat als een misnoegde werknemer cruciale data wist
  • Externe beveiliging: de standaard functies van Exchange Online voor back-up en herstel zijn onvoldoende om een ernstige ransomware of andere malware aanval op te vangen
  • Juridisch: in sommige sectoren geldt een bewaarplicht om juridische redenen

Onze partners

Verlies geen data. Met een Office 365 back-up is al uw app data veilig.

Microsoft voorziet standard niet in een back-up voor de Office 365 apps. Reden genoeg dus om zelf een Office 365 back-up te voorzien.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top