Azure Virtual Desktop (AVD)

Azure Virtual Desktop (AVD) biedt een virtuele desktopervaring binnen een Windows 10 omgeving.  Met AVD zijn apps als Word, Excel, Outlook, Teams,…) beschikbaar op eender welk apparaat. Op die manier is deze oplossing een waardig alternatief voor Citrix en VMWare.

Azure Virtual Desktop combineert gekende Microsoft platformen

Azure Virtual Desktop combineert Microsoft 365 / Office 365 met Windows 10, Azure en EMS om op grote schaal meerdere Windows 10 sessies aan te bieden. De Azure infrastructuur zorgt bovendien voor een heel performante en schaalbare omgeving waar gemakkelijk meer of minder resources en gebruikers kunnen toegevoegd of uitgeschakeld worden.

Veilige Windows 10 ervaring

AVD maakt gebruik van een Windows 10 omgeving. Daarom ervaren gebruikers AVD niet als een virtuele werkplek. Met enkel een internetverbinding werken ze van overal snel en veilig, net als op kantoor. Zwoegen om Office 365 op een beheer(s)bare manier aan te bieden via RDS of VDI is voorgoed verleden tijd. Alle toepassing zitten standaard ingebakken in AVD. Ook de Microsoft Store, Edge en Cortana zijn geïntegreerd evenals alle beveiligings- en beheertechnologieën van en door Microsoft 365.

Flexibel, schaalbaar en eenvoudig

Het systeem is uiterst schaalbaar en flexibel. Zo kan een volledige desktopervaring worden opgezet of kunnen er alleen afzonderlijke apps gevirtualiseerd worden. Windows 10 Multi-User, wat exclusief beschikbaar is binnen Azure Virtual Desktop, biedt remote desktop-sessies aan meerdere gebruikers aan. Natuurlijk zijn ook bestaande besturingssystemen zoals Windows 10, Windows 7 – of Windows Server 2012 R2 en hoger ook te gebruiken.

Maandelijks betaalmodel

Grote hardware investeringen zijn overbodig met Azure Virtual Desktop. Het hele systeem wordt immers voor u beheerd. Met het maandelijkse betaalmodel werkt u altijd op de meest recente hardware. Op die manier moeten er geen componenten meer gehost, geïnstalleerd, geconfigureerd en beheerd worden on-premise (op locatie van de klant).

Waarom kiezen voor Azure Virtual Desktop?

 • Intuïtief in gebruik (Windows 10 omgeving)
 • Betaal enkel wat u gebruikt
 • Gemakkelijk schaalbaar om bijvoorbeeld pieken in belasting of wijzigingen van aantal gebruikers op te vangen
 • Geen hardware investeringen nodig, zie het als een workplace-as-a-service
 • Microsoft zorgt zelf voor beheer en beveiliging
 • Snelle werking zonder haperingen
 • Integreerbaar met Office 365/Microsoft 365 (OneDrive, Teams,…)
 • Snel te implementeren
 • Iedereen binnen het bedrijf werkt op dezelfde desktop image (er is dus maar 1 systeem om te onderhouden)
 • Toekomstgericht (klaar om 100% van overal te werken)
 • Geschikt voor diverse toestellen (Windows, macOS, Android, iOS en HTML5 browser)
 • Sneller en gemakkelijker in gebruik in vergelijking met Citrix of VMware

Onze partners

Interesse in Azure Virtual Desktop

Stap in de 21ste eeuw en rust uw medewerkers uit met het meest flexibele kantoor van Azure Virtual Desktop.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top