Printer Troubleshooting

Help, de printer doet het niet!

Niets zo frustrerend als een printer die niet print. Er zijn nochtans een aantal snelle en eenvoudige dingen die je zelf al kan nakijken om het probleem op te lossen. In dit artikel geven we graag enkele praktische tips.

Verwijder niet gebruikte printers

Printers die je zelf niet gebruikt of die gewoon niet (meer) aangesloten zijn kan je beter verwijderen van je geïnstalleerde printers. De praktijk leert immers dat deze vaak voor storingen en conflicten kunnen zorgen. Niet zeker welke printers er allemaal geïnstalleerd zijn? Dat kan je eenvoudig nakijken. Je navigeert hiervoor naar Configuratiescherm > Apparaten en printers. Neem contact op met uw administrator of helpdesk om printers te verwijderen die je niet gebruikt, om te vermijden dat je per ongeluk een foute printer zou verwijderen.

Zit er nog iets in de printing queue?

Mogelijk blokkeert een andere print taak de hele wachtrij in de printer. Bijvoorbeeld, uw collega wil op A3 printen, maar de printer heeft enkel A4 papier. Omdat de eerste taak niet kan uitgevoerd worden, blijven andere taken ook in de wachtrij staan. Kijk dus even na of de wachtrij leeg is. Navigeer hiervoor naar Configuratiescherm > Apparaten en printers > Afdruktaken weergeven. Is er een taak die de queue blokkeert? Neem het even op met de collega in kwestie om deze taak te annuleren.

Lukt het afdrukken van een testpagina?

Werkt de printer nog wel? Of zit het probleem misschien eerder in de applicatie die een printprobleem veroorzaakt. Om dat te weten kan je een testpagina laten afdrukken. Als de afdruk van de testpagina wel lukt, maar printen van ergens anders lukt niet, dan is het printprobleem te wijten aan het programma en niet aan de printer. Als de testpagina zelfs niet kan afdrukken wil dat vaak zeggen dat de printer uit staat, geen papier heeft, geen inkt/toner, geen kabel of in ergste geval, als de drivers conflicteren met een andere printer.

Om een testpagina af te drukken navigeert u naar Configuratiescherm > Apparaten en printers > Eigenschappen van printer > Testpagina afdrukken.

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top