VZW de brug: “Wat als onze server was opgegaan in de vlammenzee?

Zekerheid in de cloud

31 januari 2013 moest een gewone werkdag worden voor Marc Van Treeck, IT-verantwoordelijke bij De Brug. “Al vroeg ’s ochtends kreeg ik mijn baas aan de lijn. In paniek verwittigde hij me dat ons bedrijf in lichterlaaie stond. Ik ben in allerijl naar De Brug gereden en daar was de omvang van de schade meteen duidelijk. De gebouwen waarin onze stofferings-, spuit- en elektronica-afdelingen waren gehuisvest, vielen ten prooi aan de vlammen. Maar ons administratieve gebouw met daarin het serverlokaal niet.”

“Zodra de brand onder controle was, maakten we samen met Accel en onze andere partners snel werk van een noodplan. Het doel? Onze IT-infrastructuur snel weer in de lucht krijgen. En dat was nodig. Want uitgerekend op de dag van de brand moesten we de lonen uitbetalen. Dankzij de snelle tussenkomst van Accel leek het alsof er niets aan de hand was en kreeg iedere medewerker tijdig zijn loon.”

Eyeopener

“We hadden al plannen om onze back-upinfrastructuur aan te passen. Maar de brand bracht alles in een stroomversnelling. Samen met Accel gingen we op zoek naar een waterdichte managed back-up-oplossing. Het resultaat? Onze oude serverinstallatie met tapes maakte plaats voor een cloudsysteem met replicatie. Dat betekent dat al onze IT-data ook elders zijn opgeslagen: gedubbelde servers op twee verschillende locaties. Geraakt onze server beschadigd? Dan start Accel ons IT-netwerk meteen weer op dankzij die ‘off-site back-up’. Een hele geruststelling.”

“De brand opende onze ogen en deed ons inzien hoe broos onze IT-infrastructuur was. Was onze server mee in de vlammen opgegaan? Dan hadden onze activiteiten veel langer stilgelegen. En een partner die zijn afspraken niet nakomt, ziet onvermijdelijk klanten vertrekken.”

Permanent operationeel

“Bij De Brug bieden we mensen met een beperking een zinvolle job aan. Onze 370 werknemers zijn van vele markten thuis. Met afdelingen als stoffering, elektronica, kunststofverwerking en een hele reeks andere diensten zijn we een polyvalente toeleverancier voor andere bedrijven. Die rekenen op ons en verwachten dat we permanent operationeel zijn.”

“Investeren in moderne back-uptoepassingen loont dus op lange termijn. En daarin heeft Accel ons meer dan goed bijgestaan. Onze IT-partner biedt ons al 25 jaar een antwoord op al onze hardware- en basissoftwarevragen. En ook na de brand repten de Accel-medewerkers zich meteen naar De Brug. Ze werkten binnen de kortste keren een noodplan uit om onze IT-omgeving snel weer online te krijgen.”

Kom meteen in actie

“Vandaag neemt Accel ons alle back-upzorgen uit de handen. Dankzij het moderne back-upsysteem slapen we altijd op beide oren. Haast alles verloopt automatisch zonder dat wij iets hoeven te doen. Met ons oude serversysteem hadden we wel eens moeilijkheden om onze oude data weer tevoorschijn te toveren. De nieuwe tapelezers konden vaak onze oude back-uptapes niet uitlezen. Met onze cloudback-up behoren ook die problemen tot het verleden. De back-up-specialisten bij Accel toveren al onze gewenste data zo tevoorschijn.”

“Waarom je als kmo zou investeren in een managed back-up? Ons verhaal toont aan dat de bedreigingen voor je IT-netwerk in een onverwachte hoek schuilen. Een gewaarschuwd man telt voor twee. Daarom deze goede raad: maak vandaag nog werk van een professionele back-up. Want morgen kan het te laat zijn.”

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top