Sumitomo Chemicals vindt veiligheid bij Netflow

Het Japanse beursgenoteerde bedrijf Sumitomo heeft een coördinatiecentrum met vijftig medewerkers in Machelen. IT-manager Sebastien Desmedt is verantwoordelijk voor de IT-infrastructuur en moet er garant voor staan dat de systemen goed en veilig draaien. Desmedt: “Ik heb een helicopterview over onze infrastructuur en systemen, maar ben uiteraard geen specialist in alle IT-domeinen. We doen daarom wekelijks een beroep op een system engineer van Netflow en sloten ook een support contract af voor monitoring van onze systemen en support aan onze gebruikers.”

Sumitomo produceert kleurstoffen, petrochemische producten zoals granulaten, hittebestendig plastic, dierenvoeding, fotoresistoren, componenten voor LCD-schermen en de automobielindustrie… Een wereldbedrijf, dat ook in Machelen is gevestigd met een coördinatiecentrum en salesploeg. Sebastien Desmedt is nog maar een paar maanden aan de slag als IT-manager van dat coördinatiecentrum. Daarvoor was hij werkzaam bij Kyocera, en werkte in zijn functie nauw samen met systeem integrators en IT-bedrijven. “Ik ken de sector zeer goed”, verzekert hij. “Ik weet dus wat ik mag verwachten van een IT-partner. De keuze voor Netflow is dus weloverwogen.”

Slapeloze nachten

Toen Sebastien Desmedt werd aangesteld als IT-manager stelde hij een aantal zwakke punten vast in het IT-systeem. “Er was een back-up systeem, maar indien er een ramp zou gebeuren zou het veel tijd vergen om weer online te zijn voor de medewerkers. De recovery tijd was dus niet oké en de retentie periode van de back-ups was te kort.

Op alles voorbereid

“Daarom migreerden we de lokale servers naar Windows server 2016 en virtualiseerden we die op de recentste hardwarenode. We optimaliseerden de back-up, zodat medewerkers niet meer bang moeten zijn dat ze hun gegevens na een tijd werden overgeschreven. Bovendien zorgden we voor een kopie van de back-up op een andere locatie. Als de server van ons hoofdgebouw uitvalt, kan snel overgeschakeld worden naar de back-up in ons warehouse.”

Stabiele omgeving

Netflow bouwde samen met de IT-afdeling van Sumitomo een stabiele en veilige omgeving uit. Desmedt: “We hebben veel systemen gevirtualiseerd en hebben dus minder kritische infrastructuur in huis. Netflow heeft alle systemen ook goed ingesteld en gedocumenteerd. Hierdoor staan er voor de toekomst minder transformatieprojecten op de agenda, en kan de meeste support vanop afstand gebeuren via het support contract: de servicedesk van Netflow bewaakt vanop afstand alle systemen en is telefonisch beschikbaar met remote overname toestellen. Dit tegen een vaste prijs per gebruiker.”

General Data Protection Regulation

Sebastien Desmedt is bijzonder tevreden over de samenwerking met Netflow. “Wij hebben een kleine infrastructuur in België maar we maken deel uit van een beursgenoteerd bedrijf. We moeten ons houden aan heel wat procedures, in regel zijn met de GDPR-wetten, enz. Voor ons is het dus erg belangrijk om begeleiding te krijgen van een gespecialiseerd bedrijf. Onze keuze valt op Netflow. Niet alleen omwille van de deskundigheid, maar ook omwille van hun bereikbaarheid, flexibiliteit en persoonlijke aanpak.”

“Ik heb een helicopterview over onze infrastructuur en systemen, maar ben uiteraard geen specialist in alle IT-domeinen. We doen daarom wekelijks een beroep op een system engineer van Netflow en sloten ook een support contract af voor monitoring van onze systemen en support aan onze gebruikers.”

Sebastien Desmedt - SUMITOMO CHEMICAL EUROPE

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top