Netflow maakt belevingsdromen van Verberckmoes waar

‘Verberckmoes brengt leven in je interieur’. Deze bedrijfsslogan mag je heel letterlijk nemen. Met haar zeven toonzalen en advies tot in de huiskamer plaatst deze meubelretailer het belevingsaspect centraal in de beleidsvisie. Interieurvormgevers maken grafische ontwerpen van het interieur van een klant en plaatsen er virtueel meubels en andere interieurobjecten in, zodat de klant juiste keuzes kan maken. Achter al deze beleving zit een technische oplossing die Netflow leverde: RDS met grafische kaart in een high availability datacenter.

Verberckmoes is al bijna 70 jaar expert in meubelen en design. Naast de algemene collectie, specialiseert Verberckmoes zich nog in twee domeinen: tuinmeubelspeciaalzaken en conceptstores van twee Nederlandse merken in woonbeleving H&H en Xooon. Het moederbedrijf is gevestigd in Sint-Gillis-Waas. Hier en ook in Riemst staat het volledige assortiment van Verberckmoes. Het aanbod aan tuinmeubelen staat ook in de winkels in Temse en Asse en in een pop-up in Antwerpen. Voor de interieurcollectie van H&H en Xooon kan je ook terecht inAsse, Gent en Wilrijk.

“De aanpak van de Netflow-medewerkers maakt het verschil.”

Bart Van Tilborgh – IT-verantwoordelijke Verberckmoes

Met belevingsruimtes en conceptuele sfeerzones wil Verberckmoes haar klanten inspireren en hun interieurgoesting voeden. Een ervaren ploeg van interieuradviseurs en interieurarchitecten helpt de klanten in hun zoektocht naar een interieur waar ze zich echt thuis voelen. De interieurexperts leveren ook advies voor kleuren, verlichting, tapijten,… om het plaatje echt ‘af’ te maken.

Beleving staat centraal

IT-verantwoordelijke Bart Van Tilborgh: “Die totaalbeleving is één van onze belangrijkste troeven waarmee we een tegengewicht kunnen vormen tegen de zuivere web-aanbieders. En we gaan hierin heel ver. Onze interieurvormgevers maken virtuele ontwerpen van de interieurs van onze klanten, zodat ze zich heel levendig kunnen inbeelden welke vormen, kleuren, sferen en materialen bij hun leefruimte passen. Om die beleving optimaal te kunnen waar maken, waren we op zoek naar een IT-partner die ons performantie en zekerheid in onze werkprocessen kon garanderen. De oplossing van Netflow kon ons het meest overtuigen.”

Tot vorig jaar draaiden alle applicaties van Verberckmoes op losse servers in een datacenter in Brussel. Via MPLS waren alle verkooppunten geconnecteerd met het datacenter. Bart Van Tilborgh: “Door onze hoge belevingseisen was het hele systeem aan vernieuwing toe. De grafische toepassingen zaten aan hun limiet, de bedrijfszekerheid was niet meer gegarandeerd en ook onze bedrijfssoftware was aan een update toe. Daarom gingen we op zoek naar een IT-partner die voor ons een totaaloplossing kon uitwerken.”

Bedrijfszekerheid is een must

De opdracht die Verberckmoes uitschreef was heel concreet: verkopers die via hun thin client inloggen op de server en zo de stock raadplegen, bestellingen plaatsen, voorbeelden uittekenen, facturen maken enz. moeten samen met hun klanten in optimale omstandigheden kunnen werken, zodat niets de beleving kan verstoren.

Netflow werkte een totaaloplossing uit. Het serverpark werd vernieuwd. In het datacenter staan nu vier fysieke servers, waarvan drie met grafische kaarten plus een onderliggende SAN-storageoplossing. High availability is verzekerd via 35 virtuele servers. Er is RDS voorzien voor alle gebruikers, de mailserver is vernieuwd, alle bedrijfssoftware (behalve ERP) kreeg een update, er is een automatische back-up naar NAS. Kortom: Netflow creëerde een totaal nieuwe omgeving.

Beste prijs en beste gevoel

“Ik kreeg voorstellen van verschillende IT-bedrijven”, verzekert Van Tilborgh. “Aangezien ik de enige IT-verantwoordelijke ben van het bedrijf en onze winkels ook in het weekend open zijn, wilde ik in de eerste plaats overtuigd worden door de performantie van de oplossing en de bedrijfszekerheid ervan. Op die criteria scoorde Netflow duidelijk het best.”

“Maar ook het financiële voorstel zat goed. En vooral: de aanpak van de Netflow-medewerkers zelf maakte het verschil. De Netflow’ers stralen vertrouwen uit, zoeken mee naar oplossingen, denken met je mee. De hele migratie verliep overigens vlekkeloos. Het was technisch gezien nochtans niet zo evident, want we zijn altijd open, ook in het weekend. Maar Netflow is er prima in geslaagd om de hele migratie door te voeren zonder noemenswaardige downtime voor onze gebruikers.”

We waren op zoek naar een IT-partner die ons performantie en zekerheid in onze werkprocessen kon garanderen.

Bart Van Tilborgh - IT-manager

Een vraag of interesse?

Wil je via IT ook meer beleving en bedrijfszekerheid realiseren? Netflow werkt voor u een totaaloplossing op maat uit. Neem contact op.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top