Netflow bouwt veilige en flexibele werkomgeving voor bouw­on­der­ne­ming KDS

Hoe kunnen we werfleiders makkelijk toegang geven tot alle informatie op ons kantoor? Hoe kunnen we verkopers helpen om bij hun klanten voorontwerpen van offertes  te maken voor hun bouw- of verbouwingswensen? Hoe kunnen we onze eigen medewerkers als individu of in team kansen geven om vanop eender welke plek info te raadplegen over projecten waarbij ze betrokken zijn? En hoe kan dat op een veilige manier? Die vragen legde bestuurder van KDS An Warrens voor aan Netflow. Het antwoord: migratie naar Microsoft 365, EDR als optimale beveiliging en automatische back-ups.

“Dankzij Netflow bleven we ook in coronatijd als team samenwerken”

An Warrens – Bestuurder KDS

An Warrens en haar partner Kenneth De Smet (vandaar KDS) startten nog geen tien jaar geleden met hun droom: een eigen bedrijfje. Die kleine tweemans-zaak is intussen uitgegroeid tot een volwassen KMO met 22 eigen werknemers en een rits onderaannemers. KDS is vandaag een referentie voor nieuwbouw en renovatie van dakwerken, gevelbekleding, schrijnwerkerij en zolderinrichting. De visie en aanpak van KDS gaan niet onopgemerkt voorbij. In 2019 kreeg An Warrens de ‘JCI Award voor Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar’. Een succesverhaal dat blijft doorgaan. Om aan de groei te kunnen beantwoorden verhuist KDS haar kantoor en toonzaal van Sint-Niklaas naar Beveren, waar nu ook al het opslagmagazijn van materialen gevestigd is.

Schoenmaker blijf bij je leest

Bestuurder An Warrens: “Je bent als bedrijf maar zo sterk als de mensen die bij je werken. We willen onze medewerkers daarom ook maximaal ondersteunen, zodat ze met plezier naar het werk komen en ook fier zijn op het resultaat dat we samen halen. We waren daarom ook op zoek naar mogelijkheden om hun werkprocessen efficiënter te laten lopen, toegang tot alle nodige informatie op elk moment mogelijk te maken en te delen met collega’s in het team. Maar mijn motto is ook dat je als schoenmaker bij je leest moet blijven. Daarom zijn we met onze vragen meteen naar Netflow gestapt.”

“Netflow heeft onze noden zeer goed begrepen en vertaald naar oplossingen op maat. Alle medewerkers schakelden over naar Office 365 en alle informatie staat nu in de cloud zodat ook bij klanten en van thuis uit projecten kunnen worden uitgewerkt en opgevolgd. Netflow werkte hiervoor een logische mappenstructuur uit, waardoor de medewerkers snel de info vinden die ze nodig hebben en enkel toegang krijgen tot de informatie die voor hen bestemd is.”

Veiligheid boven alles

Netflow kreeg ook de belangrijke opdracht om alle informatie goed te beveiligen. An Warrens: “Tot voor kort vertrouwden we op een antivirus programma. Door alle berichten in de media over hacking, phishing en andere cyberaanvallen maakten we ons toch zorgen over onze eigen veiligheid. Op advies van Netflow kozen we voor Endpoint Detection and Respons (EDR), een beveiligingssysteem dat (pro)actief elk verdacht gedrag op het netwerk opspoort.”

“En maar goed dat we dit hebben gedaan! Hackers verzonden al uit onze naam een nepfactuur naar één van onze klanten. Het probleem lag niet bij ons netwerk, maar bij onze klant, die we wel tijdig konden waarschuwen.”

Blind vertrouwen in Netflow

KDS beveiligde zich overigens niet enkel tegen malware, maar ook tegen verlies van data door technische problemen, diefstal of brand. Er gebeurt nu een automatische back-up op mailboxen en de sharepoint omgeving naar het datacenter van Netflow.

An Warrens: “Wij hebben als bouw- en renovatiebedrijf geen kaas gegeten van IT-oplossingen. Daarom zijn we erg blij dat we voor al onze vragen, wensen en noden terecht kunnen bij één vaste partner. Netflow is heel bereikbaar en vertrekt altijd vanuit onze vraag om een oplossing voor te stellen, niet vanuit de technologie zelf. Het hele implementatieproces is snel en vlekkeloos verlopen. We gaan op Netflow zeker een beroep doen om onze nieuwe gebouwen in Beveren uit te bouwen tot een flexibele, digitale werkomgeving.”

Netflow vertrekt altijd vanuit onze vraag om een oplossing voor te stellen, niet vanuit de technologie zelf.

An Warrens - bestuurder KDS

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top