Luik Natie ziet NetVoIP als noodzakelijke stap in totale beveiliging

Luik Natie is met zijn opslagplaats van honderdduizend vierkante meter een draaischijf voor de haven van Antwerpen. Betrouwbaarheid en veiligheid in alle betekenissen van het woord zijn sleutelbegrippen voor Luik Natie. CFO Johan Cailliez: “ICT speelt hierin een almaar centralere rol. Onze switch naar NetVoIP is niet enkel ingegeven door de gekende klassieke voordelen als efficiëntie, kostenbesparing en schaalbaarheid. NetVoIP is voor ons ook essentieel om onze hoge veiligheidsnormen te kunnen realiseren.

“Met NetVoIP kunnen we alle communicatieverkeer opvolgen en ingrijpen indien nodig.”

Johan Cailliez – CFO Luik Natie

Goederen van containers in de terminals ophalen, keuren, lossen en uitleveren naar distributiekanalen… Dat is de core business van Luik Natie in Kallo. Het bedrijf is gespecialiseerd in opslag en transport van verse voedingsmiddelen, diepvriesproducten en chemicaliën. Dankzij RFID zijn alle goederen op elk ogenblik traceerbaar.
Het is een wonder dat zo’n groot havenbedrijf nog maar sinds enkele jaren beschikt over een degelijke internetconnectie en een stabiel wifi-netwerk. Johan Cailliez: “De grote operatoren zijn hier niet actief. Door een positieve samenloop van omstandigheden hebben we vier jaar geleden gelukkig de kans kunnen grijpen om ons te connecteren op het glasvezelnetwerk van Eurofiber. Dat was de start voor een grote ICT-inhaalbeweging, met Netflow als onze veilige en betrouwbare gids.”

Wifi in de vrieskou

Een eerste belangrijke stap was de uitbouw van een stabiel wifi-netwerk, ook in magazijnen met een constante temperatuur van -22 graden. “Vroeger moesten onze medewerkers het magazijn verlaten als ze wilden mailen of bellen!”, zegt Johan Cailliez. “Het 4G-netwerk was immers niet bereikbaar in de magazijnen. Dat is nu gelukkig verleden tijd.”
“Twee maanden geleden zijn we ook overgeschakeld op NetVoIP voor al onze communicatie. We maakten al gebruik van VoIP, maar enkel voor de interne lijnen. Na twee maanden NetVoIP zien we dat onze telefoniekosten met veertig procent zijn gedaald. En natuurlijk zien we de voordelen van schaalbaarheid en uitbreidbaarheid.”
“Met de 3CX app beschikken onze 130 medewerkers op hun smartphone nu over alle communicatiemiddelen zoals op kantoor. Bellen, doorschakelen, chatberichten versturen, videoconferencing, alles kan vanuit de hand.”

NetVoIP als ultieme beveiliging

Een belangrijk neveneffect van NetVoIP is dat het mogelijk is om rapporten op te vragen van alle communicatieverkeer en om opnames te bewaren. Johan Cailliez: “Als havenbedrijf willen we mee de verantwoordelijkheid opnemen om malafide praktijken in de haven te bestrijden. In juli zullen we samen met Netflow een geavanceerd systeem in gebruik nemen waarbij we alle netwerkverkeer kunnen volgen en proactief kunnen reageren op verdachte aanmeldingen of bewegingen”.
“We stellen ook alles in het werk om onszelf als bedrijf te beschermen tegen cybercriminaliteit. We plaatsen onze systemen en data zoveel mogelijk in de cloud en bewaren back-ups op verschillende locaties en in een datacenter. We gingen ook graag in op een voorstel van een ethisch hackingbureau om ons netwerk op kosten van Port of Antwerp te laten hacken en security checks te laten uitvoeren. We slaagden met glans en kregen een beoordeling van 94 procent. Een pluim voor Netflow!”

Netflow als vaste buddy

Johan Cailliez windt er geen doekjes om: “Netflow is onze enige vaste partner voor al onze ICT-noden en is cruciaal voor ons bedrijf. Ik werk al zeven jaar samen met Neflow en heb alleen maar positieve ervaringen over de aanpak en kennis van Netflow.”

NetVoIP heeft onze telefoniekosten met veertig procent laten dalen.

Johan Cailliez - CFO

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top