B.Rekencentra plaats luchtvaartsoftware in de cloud

“Heel wat van onze klanten wensen onze software niet te installeren op hun eigen servers, voornamelijk omdat een IT-investering hiervoor te hoog is. Daarnaast willen prospecten bijkomend een oplossing eerst testen, alvorens hiermee aan de slag te gaan. Een voor de hand liggende mogelijkheid was om deze applicaties op onze eigen infrastructuur te plaatsen. Echter bleek dit geen goed idee: ook onze servers hebben hiervoor onvoldoende capaciteit, de internetlijnen zijn te weinig performant en we hebben onvoldoende mankracht om de infrastructuur 24 uur per dag te onderhouden.” – Karel Tavernier

Case Accel, Awingu en B. Rekencentra

Technisch directeur Karel Tavernier: “Mijn vader startte het bedrijf in 1983 en bouwde het uit tot een stevige KMO die software maakt op maat van luchtvaartmaatschappijen. Die maatoplossingen vormen nog altijd een gezond aandeel van onze omzet, maar onze focus ligt nu veel sterker op het aanbieden van standaardoplossingen: Interman is een standaardoplossing voor trimodale terminals, met Ar-com is real-time communicatie mogelijk met vliegtuigen en Sable is een ‘weight & balance’ oplossing om een vliegtuig veilig en legaal te laden.”

Veilig, legaal en efficiënt

Vooral met het topproduct Sable is B.Rekencentra wereldwijd actief. Karel Tavernier: “We ontwikkelden deze software voor DHL. Ook de vijftig vliegtuigmaatschappijen die voor DHL vliegen,  Atlas Air, Cathay Pacific, Qatar Airways Cargo en kleinere maatschappijen gebruiken deze software. Veilig en legaal laden is het hoofddoel. Andere doelen: brandstof besparen door juist te laden en efficiëntiewinst realiseren door de ruimte optimaal te benutten. En dan heb ik het nog niet over snelheid: met pen en papier vraagt het zeker drie uur tijd om een loadsheet op te stellen. Met Sable kan het op vijf minuten.”

Virtual Reality

“Het werkt perfect! Dankzij Accel krijgen onze klanten toegang tot onze applicaties in de cloud. Qatar Airways Cargo gebruikt deze toegang momenteel om Sable uit te testen tot ze zelf klaar zijn met de installatie van hun eigen infrastructuur. En voor ons is de oplossing die Accel uitwerkte ook cruciaal. Een simpele internetverbinding volstaat voor ons om wereldwijd demo’s te geven en prospects nadien toegang te geven tot realistische data zodat ze ons systeem kunnen beoordelen. Voor ons staat de cloudoplossing van Accel ook synoniem voor maximale flexibiliteit. We kunnen de virtuele servers zelf beheren, net alsof ze bij ons in Ranst zouden staan.”

Geen drempels met Awingu

“De toegang tot onze applicaties gebeurt via de software Awingu. Het voordeel van Awingu ten opzichte van andere gelijkaardige producten is dat er voor het gebruik geen speciale poorten op de firewall moeten opengezet worden. Dit is een enorm voordeel omdat bij de meeste bedrijven een verandering van de firewall settings een moeilijk en langdurig proces is.”

Verder groeien met Accel

B.Rekencentra heeft nog grote plannen voor de nabije toekomst. De nieuwe applicatie Rols zit in de laatste testfase. Met Rols krijgen de laders via een mobiele device instructies welke container ze op welke positie moeten plaatsen. Ook de applicatie Electronic Flight Bag, waarmee piloten de loadsheet elektronisch kunnen bekijken en handtekenen, staat klaar om te worden uitgerold. Karel Tavernier:

“Er staat  inderdaad nog heel wat op stapel en onze klantenportefeuille groeit. We zullen onze cloud infrastructuur duidelijk moeten uitbreiden. En er bestaat geen twijfel over: we gaan hiervoor zeker een beroep doen op Accel.”

Accel en B.Rekencentra in de pers

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top