Windows 10 installeren? Even stilstaan bij de mogelijke gevolgen

De kranten, vakbladen en technologie sites staan er dezer dagen vol van: Windows 10. De verwachtingen liggen zeer hoog en de drang om alvast een preview te downloaden en testen lijkt groot. Her en der duiken er ook handleidingen op over hoe je zelf Windows 10 op je pc kan installeren. Maar is dat wel een goed idee? Er zijn toch enkele belangrijke aandachtspunten om bij stil te staan.

Testversie

Microsoft biedt iedereen die Windows7 (nog niet zeker) of Windows 8 gebruikt een gratis update aan naar Windows 10. Het is in dit kader wel belangrijk om weten dat, op het moment van het schrijven van dit artikel, de versie die geïnstalleerd kan worden geen volledige afgewerkte versie is. Microsoft plant de lancering van Windows 10 pas na de zomer van 2015. Er zullen met andere woorden mogelijk nog een aantal onopgeloste bugs in de software zitten die het goed functioneren van uw systeem kunnen verstoren.

Compatibiliteit

Check vooraf zeker ook of alle toepassingen en randapparatuur waar u momenteel mee werkt wel compatibel zijn. Gaat bijvoorbeeld uw boekhoudsoftware nog wel werken en vindt u wel een driver voor uw printer. Het klinkt gek maar het is best mogelijk dat een aantal toepassingen en apparaten niet meer (goed) zullen werken na de installatie.

Accel kan u adviseren

Het is dus geen goed idee om de nieuwe Windows 10 meteen te installeren zonder de mogelijke risicofactoren eerst even te analyseren. Accel kan u hier uiteraard in ondersteunen en adviseren.

Contacteer Accel voor advies

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top