Wifi next generation

Overal, altijd, veilig, voor iedereen

Wifi is overal. In steden, handelszaken en bedrijven. Omdat werknemers, bewoners en klanten altijd en overal draadloos op het netwerk willen met hun smartphone, tablet en laptop. En het moet snel en veilig. Kortom: we stellen met z’n allen bijzonder hoge eisen aan Wifi. Terecht, want met de huidige technologie kan het vandaag perfect. De manier waarop Wifi vandaag wordt gebruikt en de eisen die aan een Wifi-netwerk worden gesteld zijn op korte tijd fundamenteel veranderd. Het aantal gebruikers is spectaculair gestegen: ze willen voor hun mobiele audio-, video- en dataverkeer overal dezelfde gebruikservaring als op hun eigen netwerk. Laat dit duidelijk zijn: deze verwachtingen maak je niet meer waar enkel en alleen door het plaatsen van enkele access points. En u wilt uw eigen netwerk natuurlijk ook niet zomaar open stellen voor klanten en bezoekers.

Analyseer

Een veilig, snel en stabiel Wifi-netwerk staat of valt met een professionele analyse van de locatie. Wat zijn de behoeften van de medewerkers? Welke andere gebruikersgroepen moeten welke mogelijkheden en/of beperkingen krijgen? Zijn er quality of services nodig: moeten telefoonverbindingen bijvoorbeeld voorrang krijgen op surfen en downloaden? En uiteraard wordt ook gemeten welke locaties optimaal zijn om access points te plaatsen om maximale bereikbaarheid te garanderen.

Beheer

Zonder degelijke controle en beheer loopt het gegarandeerd mis. Daarom heeft Accel een programma ontwikkeld waarmee het Wifi-verkeer kan worden gemonitord en er controle mogelijk is over het gebruik van de bandbreedte. Hierdoor is snelle bijsturing mogelijk: wanneer er extra drukte is, wanneer bereikbaarheid onvoldoende is omdat een access point is uitgevallen, wanneer nieuwe functionaliteiten of nieuwe gebruikersgroepen moeten worden toegevoegd…

Big Data

En heel interessant: dankzij Wifi kan u overal en altijd in real-time zicht krijgen over wat er in uw winkel of organisatie gebeurt. Iedere klant of bezoeker die met een smartphone, tablet of laptop over de vloer komt – negen op de tien bezoekers dus – kan u immers volgen. Ook al hebben ze zich niet op uw netwerk aangemeld: het volstaat dat hun Wifi aanstaat. Zo weet u hoeveel nieuwe en trouwe bezoekers over de vloer komen, welk parcours ze afleggen, in welke zones ze welke tijd doorbrengen enz. Uiterst interessante informatie die u kan gebruiken voor commerciële doeleinden maar ook uit veiligheidsoverwegingen. Dankzij Wifi kan u bijvoorbeeld meteen traceren waar die zoek geraakte apparatuur staat.

Service

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de service die u aan uw bezoekers geeft: dankzij Wifi hebben ze een rijkere koopervaring doordat ze productinformatie meteen online kunnen opzoeken en vergelijken, kunnen ze wachttijden in ziekenhuizen en rusthuizen bijvoorbeeld nuttig overbruggen, is internetbankieren nooit een probleem,… En dan hebben we het natuurlijk nog niet over de flexibiliteit die Wifi geeft aan de eigen medewerkers. Ten minste als het snel, veilig, controleerbaar, overal en altijd kan gebeuren.

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top