Welke cloud past bij jou?

Public, privat of hybride cloud?

Cloud computing is de toekomst, maar de internetwolk komt in allerlei vormen en maten. Welk type cloud past bij jouw bedrijf?

Private Cloud computing

In dit model hou je de touwtjes in eigen handen. Alle onderdelen van je cloudomgeving worden op maat gemaakt en je bepaalt zelf wie er toegang krijgt. Je weet ook altijd exact waar je data opgeslagen is. Private cloud computing heeft ook wel zijn technische beperkingen en hier moet je rekening mee houden. Zo zijn piekmomenten soms moeilijk of niet op te vangen. Je data staat ook altijd op dezelfde plaats, waardoor ze kwetsbaar zijn bij bijvoorbeeld een stroomonderbreking.

Public Cloud computing

Dit is een platform dat een cloud provider aan meerdere gebruikers geeft. Een voorbeeld is Microsoft Azure. Met Microsoft Azure kun je webapplicaties bouwen, delen en bijwerken. In tegenstelling tot Private Cloud geeft Public Cloud computing wel een antwoord op piekmomenten: er is voldoende uitbreiding mogelijk bij een plotse nood aan meer opslag of rekencapaciteit en je betaalt niet voor overbodige capaciteit op rustige momenten.

Hybrid Cloud computing: de ideale mix

Voor sommige bedrijven is de ideale oplossing een mix van Public en Private Cloud computing. Je hebt zowel garantie op beschikbaarheid, maar ook op flexibiliteit. De Hybride Cloud is een eigen infrastructuur in combinatie met de service van een Public Cloud.”

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top