Wat kan Microsoft Teams betekenen voor jouw productiviteit?

Microsoft Teams: wat is het?

Microsoft Teams is het paradepaardje van Microsoft, dat het product continu verbeterd. Het is één van de onderdelen van Microsoft Office 365 (naast Office apps als Word, Excel en Powerpoint, maar ook Yammer, Exchange, SharePoint,…). Het werd al in 2017 gelanceerd, maar is nu ‘volwassen’ geworden.

Wat kan het betekenen voor mijn bedrijf?

Microsoft zet hard in op “teamwork”. Wat wil dat juist zeggen? Bij teamwork ligt de nadruk op samenwerken aan documenten en snel kunnen overleggen met je team. Zo beschikt Teams bijvoorbeeld over een chat waarbij je ook kan verwijzen naar een document. Ook dat document zelf kan je op Teams bewaren zodat je er daar samen aan kan werken. En het beste is: het hele Team kan dit volgen. Geen gedoe meer met over en weer mailen. Het overleg gebeurt op 1 centrale plaats waar iedereen het kan consulteren en zijn bijdrage kan leveren.

Wat is dan het verschil met e-mail?

Een terechte vraag, maar Teams heeft wel enkele belangrijke voordelen ten opzichte van e-mail.

  • Stel dat je een e-mail stuurt met een bestand van 2 MB, dan krijgen alle ontvangers van de mail dit bestand. Dus als je bijvoorbeeld 4 mensen in de cc zet betekent dit dat je inclusief jezelf aan op 10 MB zit. Wanneer je ditzelfde document deelt in Microsoft Teams dan wordt het bestand op de achtergrond geüpload naar SharePoint.
  • En dat laatste betekent dat er maar 1 plaats is waar het bestand van 2 MB staat en iedereen altijd naar dit bestand kijkt. Geen gedoe meer met verschillende versies van hetzelfde bestand die circuleren.
  • Hierdoor zal ook je mailbox dus al een stuk kleiner worden.
  • Maar er is nog meer. Via Tabs kan je andere systemen connecteren (vb. Dropbox, SalesForce,… ).

Wat kan Teams nog meer bieden?

  • Maak gebruik van Bots om eenvoudige taken uit te voeren. Bijvoorbeeld een bot die vertelt in welk team iemand in de organisatie werkt.
  • Boek direct vanuit Teams een afspraak en neem de vergadering op om later van ondertiteling te voorzien.
  • Organiseer een publiek webinar.
  • Laat Teams teksten vertalen.
  • Telefoneren van op je pc met een vast nummer.

Kortom Microsoft Teams is een belangrijk onderdeel van de Modern Workplace, die veel tijd kan besparen. En de mogelijkheden lijken eindeloos.

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top