Wanneer kiest u voor een laser- of inkjetprinter?

Hoewel de meeste bedrijven tegenwoordig een of meerdere laserprinters of multifunctionals gebruiken, zweren sommige bedrijven nog bij inkjet. Nog andere combineren beide types printers binnen het bedrijf. Dat doet de vraag rijzen: “Wat is nu de beste printer voor uw bedrijf?” In dit artikel zoomen we dieper in op de voor- en nadelen van beide technologieën.

De prijs: inkjet- vs laserprinter

De meesten kennen inkjetprinters als ‘thuisprinters’. En daar is een reden voor: inkjetprinters zijn meestal goedkoper in aanschaf dan laserprinters en zo kan u met een kleine investering ook thuis printen, kopiëren en scannen.
Maar voor wie vaak grote volumes print, komt een laserprinter wel voordeliger uit. De cartridges voor inkjetprinters moeten immers sneller vervangen worden dan lasertoner én zijn bovendien in verhouding ook duurder. Want zelfs als u enkel zwart-wit print, is een inktcartridges al snel leeg.

Op welk papier print u?

Afdrukken van een inkjetprinter moeten langer drogen, omdat de inkt tussen de vezels van het papier droog moet raken. Daarom duurt het vaak iets langer voor u deze van de printer kan nemen zonder vegen te maken. Maar hoe beter de kwaliteit van het papier waarop u print, hoe minder last u daarvan heeft. Met een laserprinter is de papiersoort minder van belang.

Tekst of veel foto’s afdrukken?

Inkjetprinters staan bekend om hun uitstekende afdrukkwaliteit wat foto’s betreft. Als het op ‘gewone documenten’ met veel tekst aankomt, is er tussen inkjet en laser weinig verschil in kwaliteit.

Laserprinters printen sneller

Naast de droogtijd moet u er met een inkjetprinter ook rekening mee houden dat de documenten trager uit de printer rollen. Wist u dat Kyocera lastertoestellen heeft waarmee u tot wel 55 pagina’s per minuut kan printen? Inkjetprinters voor thuis- en kantoorgebruik halen die snelheid niet. Kleine kanttekening hierbij is wel dat de technologie ondertussen ook evolueert, dus wie weet wat de toekomst nog brengt.

Het beste van twee werelden

Op kantoor kan u natuurlijk kiezen voor de ‘best of both worlds’. Wie graag mooie foto’s, maar ook veel tekst tegen de beste prijs per pagina afdrukt kan kiezen voor een kleurenlaserprinter van KYOCERA. Zowel voor tekst als afbeeldingen is de afdrukkwaliteit uitstekend. Combineer dit zeker met de unieke Kyocera driekleurenteller om de toner maximaal te benutten en de kosten te drukken.

Printen, scannen en kopiëren optimaliseren?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek met een van onze experts

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top