Verslag Accel-event: De mythe van de kokende kikker

Een kikker voelt geen onheil wanneer het water waarin hij zit langzaam aan de kook wordt gebracht. Bekijk het op onderstaande Youtube-filmpje. De kikker blijft dus zitten tot hij sterft, omdat hij niet doorheeft dat zijn omgeving dramatisch verandert. Marc De Swaef: “Met ons New World of Work event in Frame 21 Herentals (14 juni 2016) daagden we 100 KMO’s uit na te denken over hun overlevingskansen. En die liggen voor een belangrijk deel in de cloud.”

“Dit event heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het heeft mij inzicht gegeven in de wijze waarop we met data moeten omgaan en in de nieuwe manier van werken. Ik neem hierover spoedig contact op met Accel.”
(Jeroen De Muynck, MDMJ Accountancy)
https://www.youtube.com/watch?v=APxGubAkOz0

“We werken samen met partners die onze business een extra duw geven. Accel is zo’n partner.”
(Ann Van Cauter, Fujitsu)

Staan uw paswoord en mailadres te koop?

Weet u dat hackers een miljard mailadressen met paswoord te koop aanbieden op het internet? En dat de kans dat u op de lijst staat erg reëel is? En weet u dat cyber crime, volgens cijfers van PwC, vandaag meer omzet draait dan de wereldwijde drughandel? Dat één op vier Belgische bedrijven al geld heeft verloren aan cyber criminelen?” De boodschap van Kurt Berghs (Vasco) slaat bij velen in als een bom. En ook de reële dreiging van het computervirus Cryptolocker blijkt voor veel KMO’s een eye opener. De boodschap dat je als bedrijf aansprakelijk kan worden gesteld voor datalekken en 4 procent van je omzet als boete kan krijgen, komt ook aan. Veel aanwezigen noteren veiligheidshalve de website www.privacycommission.be.

“Ik heb hier veel gehoord en geleerd, meteen bruikbaar voor mijn eigen business. Mijn verwachtingen zijn dus uitgekomen. De nieuwe versie van Awingu staat op mijn verlanglijst.””
(Karel Tavernier, B-Rekencentra)

Verdwijnt Microsoft?

Ook het verhaal van Edouard Gilain zorgde voor een stevige wake-up call. “Eén op drie sim-kaarten is nu al bestemd voor dataverkeer van ‘machine-to-machine’. Internet of things is niet meer te stuiten, iedereen moet mee. Het is geen kwestie meer van zich kunnen aanpassen, wel van zich heruit te vinden, anders ben je voor je het weet out-of-business. Dat bewijst ook het verleden: nog geen 10 procent van de bedrijven uit de Fortune 500 lijst van vijftig jaar geleden bestaat vandaag nog. Zal Microsoft het wel overleven? Edouard Gilain: “Ik denk het wel, maar we zullen een totaal ander bedrijf zijn. Onze recente overname van LinkedIn is hiervan een duidelijk voorbeeld”.

“Microsoft zal blijven bestaan, maar misschien niet zoals we het bedrijf vandaag kennen. De recente acquisitie van LinkedIn geeft de richting aan waar we naartoe gaan: B-to-B, cloud first, mobile first.”
(Edouard Gilain, Microsoft)

Maakt SaaS Accel overbodig?

Als er één conclusie uit het Accel Event te rapen valt, dan is het wel dat geen enkele organisatie immuun is voor disruptie. “Ook Accel niet”, geeft Marc De Swaef toe. “Neem bijvoorbeeld de Lightspeed POS kassasoftware www.lightspeedhq.com. Is er voor Accel nog een rol weggelegd in een wereld waarin ‘software as a service’ (SaaS) de norm wordt? Die vraag moeten we ons durven stellen. We zijn ervan overtuigd dat Accel ook in de toekomst een meerwaarde kan blijven bieden, door alle toepassingen te beheren en de veiligheid te garanderen. Disruptieve modellen zijn overigens niet altijd bedreigend, maar leveren ook kansen. Zo heeft het Antwerpse taxibedrijf DTM Taxi het Uber-model in haar business model geïntegreerd, en is hiermee erg succesvol.”

“We hebben onze hele IT al uitbesteed aan Accel en zitten dus vaak samen. Toch haal je uit zo’n event altijd nieuwe inspiratie.” (Danny Rombouts, Monitor)

Waar liggen de kansen?

Accel gaf op haar New World of Work event ook een podium aan bedrijven die reële oplossingen bieden voor uitdagingen waar iedereen voor staat. “Voor een vast bedrag per gebruiker breng je je volledige KMO naar de cloud”, verzekert Wouter Timmers van Clear Media (nu Proximus). “Al uw applicaties en gegevens bevinden zich dan veilig in een datacenter en zijn op een veilige manier overal bereikbaar. Alles is voorzien: licenties, back-up, onbeperkte serverkracht,…” Zijn Proximus-collega Peter Cruysberghs plaatste de voordelen van cloud-telefonie in de kijker: “Met Call Connect ben je altijd, overal en op elk toestel dat verbonden is met het internet telefonisch bereikbaar, met alle mogelijkheden van een klassieke telefooncentrale. Ook tegen een vast bedrag per gebruiker.” En Steve Meynen demonstreerde hoe je met de software van Awingu alle bedrijfsapplicaties kan laten werken in uw browser. Rode draad: Accel is voor al deze oplossingen uw betrouwbare partner.

“Al onze leerlingen werken in de cloud. Op onze school staat geen server meer. Dat is kostenbesparend.”
(Peter Van Berendonks, OLVE College Edegem)

Videoverslag en foto’s

Accel klantenevent 14 juni 2016 Frame21

Nog vragen?

Hebt u het event bijgewoond en bent u meer dan ooit overtuigd van de mogelijkheden in de cloud? Was u verhinderd, misschien omdat uw telefooncentrale of IT-infrastructuur in de knoop lag? Of wilt u gewoon niet eindigen als een ‘boiled frog’? Maak een afspraak. We komen graag bij u langs.

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top