Veeam zet z’n zinnen op 2016

Veeam wil meesurfen op de opkomst van de hybride cloud. CEO Ratmir Timashev verklapt de drie prioriteiten van zijn bedrijf voor het komende jaar.

Tijdens de aftrap van Veeam On in Las Vegas verscheen CEO Ratmir Timashev verrassend op het podium. Timashev verklapte er de drie prioriteiten voor zijn bedrijf het komende jaar. Veeam, specialist in wat het high availability noemt, heeft daarbij geen tekort aan ambitie.
Standaard

Het eerste doel van Timashev is om met de hulp van de partners de de facto industriestandaard te maken. Veeam is nu al groot in bepaalde verticale markten zoals high volume transactions, maar de CEO denkt dat het moment is aangebroken om grootser te denken. Integratie met hardwarepartners zoals HP en Microsoft, maar ook softwarepartners zoals VMWare, moet de back-up en availabilitydiensten van het bedrijf een no-brainer maken voor klanten in de hele Enterprise-sector, zowel voor grote als voor kleine bedrijven.
Meer in de cloud

Terzelfdertijd moet Veeam meer inzetten op cloud. Met de opkomst van de hybride cloud is de tijd rijp voor meer cloudgebaseerde toepassingen. Disaster recovery als een dienst in de cloud DRaaS evolueert volgens Timashev tot een markt van maar liefst 12 miljard. Samen met zijn partners, talrijk aanwezig in de zaal, wil Veeam meer cloud backup en availabiity-oplossingen bedenken.

Tot slot kijkt de CEO naar Vmware. Vmware, eigendom van de door Dell overgenomen partner EMC, is een gigantische speler in alles wat cloud- en businessgerelateerd is. Wie gebruik maakt van Vmware-oplossingen heeft back-up nodig. 25 procent van de Vmwareverkoop heeft een Veeamdienst aan boord, en dit jaar gaat Timashev achter de overige 25 procent.
Het belang van de partners

De CEO voorspelt een fantastisch jaar, en benadrukt het belang van de partners. Het bedrijf heeft immers geen direct verkoopsmodel en is volledig afhankelijk van die partners. Dat valt op tijdens Timashevs keynote: Veeam verklaart de partners net niet heilig, maar het scheelt niet veel. Hoe het grote bedrijf de samenwerking onderhoudt illustreert mooi het ingewikkelde businessmodel van een cloudbedrijf als Veeam. Het bedrijf is verre van uniek in z’n sector wat het kanaalmodel betreft, verliezen de partners interesse of worden ze verleid door een eventuele concurrent, dan heeft Veeam problemen.
DRaaS

Dat de toekomst er goed uit ziet voor Veeam, kunnen we moeilijk betwisten. Steeds meer bedrijven verhuizen naar de cloud, en de introductie van hybride oplossingen, waarbij een deel van het cloudgebeuren in de servers in de kelder gebeurt, en een deel in een publiek datacenter. Met dank aan de smartphone zijn we het gewend dat alles en iedereen een app heeft, en als die app even niet werkt omwille van verbindingsproblemen, dan schreeuwen we moord en brand. Veeam presenteert zich als het antigif voor downtime, en dat interesseert iedereen die in de cloud aanwezig is

Bron: https://www.smartbiz.be/nieuws/164648/veeam-zet-zn-zinnen-op-2016
Michaël Aussems

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top