UPS: het vergeten security-element

Als we ‘security’ zeggen denkt iedereen spontaan aan anti-virus, spamfilters en firewalls. Maar security is meer, veel meer, dan dat. In dit artikel hebben we het over het nut van een UPS (Uninterruptible Power Supply).

Wat is een UPS?

Een UPS is een noodstroomvoorziening die een server (of pc) van stroom blijft voorzien op het moment dat de stroom om welke reden dan ook uitvalt. Dat wil niet zeggen dat je nog uren kan blijven verder werken op deze batterij, maar het geeft je wel de tijd om het document waar je aan bezig was nog op te slaan of om je server keurig af te sluiten en zo mogelijk ernstige schade uitsluit.

Wat heeft een UPS met security te maken?

Op het eerste zicht heeft een UPS-systeem weinig te maken met security. Niets is minder waar. Als u met eigen servers werkt is het net zinvol om te investeren in een UPS. Voor bedrijven die reeds volledig in de cloud werken wordt dit sowieso voorzien bij de hosting.

Als morgen de stroom uitvalt en u werkt met een lokale server zonder UPS dan valt uw server ‘plots’ uit. Deze plotse ‘stop’ levert u een groot risico op dataverlies. En dat is nu net wat we met een goed security beleid willen vermijden.

Welk product moet ik kiezen?

Alles is natuurlijk afhankelijk van wat u zelf wil en met welke infrastructuur u werkt. Accel beveelt UPS-systemen aan van Eaton, wereldwijd marktleider in uiteenlopende energiemanagementoplossingen. Wij adviseren u graag over welk toestel voor uw bedrijf het meest geschikt is.

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top