Support voor Windows Server 2003 eindigt 14 juli 2015

Bereid u nu voor!

De End of Life datum voor Windows Server 2003 is 14 juli 2015. Op deze dag stopt alle support voor Windows Server 2003, inclusief R2.

Het einde van deze support lijkt in eerste instantie lastig, maar het betekent ook het begin van een nieuwe fase in de evolutie van uw IT-organisatie. U hebt de mogelijkheid om uw infrastructuur te moderniseren en uw business efficiënter in te richten. Denken we daarbij niet enkel aan het recentere Windows Server 2012, maar ook aan cloud- en hybride oplossingen. Een opportuniteit om gebruik te maken van deze technologische vooruitgang.

Countdown naar end of life

Wat betekent deze end of life?

Elk product dat door Microsoft wordt uitgebracht heeft een bepaalde levenscyclus die bepaalt hoelang Microsoft support verleent op dat product.

Wat gebeurt er precies op 14 juli?

  • Verzoeken om wijzigingen in het design of in functies zullen niet langer worden aanvaard
  • Er komen geen beveiligingsupdates meer, waardoor u uw systeem blootstelt aan veiligheidsdreigingen
  • Er zullen geen hotfixes en bug fixes meer worden uitgebracht
  • Telefonische en online ondersteuning bij de licenties zal niet meer worden verstrekt
  • Er is ook geen betaalde ondersteuning meer voor Windows Server 2003

Wat is het risico?

Het risico is dat hackers kwetsbaarheden in Windows Server 2003 zullen uitbuiten wat applicaties die draaien op Windows Server 2003 in een gevaarlijke positie brengt.

Ons advies is om de end of life serieus te nemen en te bekijken hoe u zich gaat wapenen voor de toekomst. Sinds het uitkomen van Windows Server 2003 zijn er al veel nieuwe technologieën die ter vervanging en zelfs verbetering kunnen dienen.

Addertje onder het gras

En er is nog een bijkomende complexiteit… sommige oudere toepassingen werken enkel onder Windows Server 2003. Nog reden te meer om nu al met uw voorbereiding te starten en na te vragen of uw toepassingen sowieso op Server 2012 64bit kunnen werken. Dat moet bij de leverancier van de software nagevraagd worden.

Begin nu met uw planning

Met nog iets minder dan een jaar te gaan is het hoog tijd dat u start met de planning voor de migratie van Windows Server 2003. Uiteraard helpt Accel u graag bij het in kaart brengen van uw noden en behoeften. Zo kunnen we samen bekijken welke nieuwe oplossing voor u het meest opportuun is: een lokale server, een cloud oplossing of een hybride model. Wacht niet tot het te laat is!

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top