Opgelet! Synology NAS wordt aangevallen door ransomware

Cybercriminelen wenden zich momenteel tot het aanvallen van  NAS-systemen, vooral Synology ondervindt de meeste problemen. Maar ook andere populaire merken zoals Qnap worden geviseerd.

Gekende methode

Hackers gaan de markt op met een nieuwe ransomware aanval. Op basis van gelekte inloggegevens of zwakke wachtwoorden trachten ze het systeem binnen te dringen.  Ze gaan te werk op basis van een lijst met veel voorkomende wachtwoorden, vooral korte varianten, die een kwetsbaar gegeven zijn in het netwerk.  Voeg hier voldoende rekenkracht aan toe om deze combinaties de wereld in te sturen en we weten dat dit zijn doel niet zal missen.

Voorkomen is beter dan genezen

Een veilig wachtwoord is nog steeds de nummer 1 prioriteit om hacking te voorkomen.  Kies voor een uniek wachtwoord met minimaal 8 tekens, gecombineerd met cijfers en symbolen. .  Dit kan ook het uitgelezen moment zijn om elke gebruiker die toegang heeft op de NAS onder de loep te nemen. Heeft iedereen dezelfde wachtwoordpolicy toegepast? Wie heeft alleen-lezen of schrijftoegang?

Extra backup

Naast een lokale backup oplossing raden we ook steeds aan een cloud backup te overwegen. Data wordt weggeschreven naar een ultra beveiligde externe locatie (datacenter) waar hackers geen kans hebben. Het overwegen waard voor je bedrijfsdata verliest, of foto’s van klanten wanneer jouw hoofdactiviteit fotografie is.  Netflow informeert jou over de mogelijkheden.

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top