Office 365 als eye-opener voor de cloud

Vandaag is de vraag niet meer of u naar de cloud gaat, wel wanneer u dat gaat doen en met welke snelheid. Voor bedrijven die op deze vraag nog geen sluitend antwoord hebben, is Microsoft Office 365 een ware openbaring. Via Office 365 leren ze de cloud kennen als een zeer stabiele en rijke omgeving en ervaren ze dat de cloud veel meer biedt dan ze lokaal kunnen krijgen. Kortom: Office 365 verlaagt de drempel naar een volgende stap in de cloud.

De mailervaring met Office 365 is voor veel bedrijven een ‘Aha-erlebnis’. Een heel grote mailbox, vlekkeloze synchronisatie op alle toestellen, geen zorgen meer over back-ups, spam en support… De euro valt: IT als een dienst werkt dus wel degelijk. Elke greintje overgebleven weerstand verdwijnt. De stap om ook voor boekhouding, logistiek beheer en order administratie naar de cloud over te stappen wordt kleiner.

Wat als het licht uitgaat?

Toegegeven: de angst voor de gevolgen van een mogelijke black-out duwt heel wat bedrijven ook sneller naar de cloud. Terecht: de lokale servers gaan problemen hebben als de stroom uitvalt.
Want ook al wordt er ’s nachts niet gewerkt, de servers draaien door. En een server die plots wordt afgezet start in de helft van de gevallen niet meer op.

Er zijn natuurlijk noodstroomvoorzieningen, maar welke kmo kan zijn hand in het vuur steken dat de batterijen nog optimaal functioneren om de server correct af te sluiten? Wie naar de cloud gaat, ligt hier niet meer wakker van. Datacenter voeren maandelijks een ‘stresstest’ uit en garanderen veiligheid als het licht uitgaat.

Wat als de server end-of-live is?

Wie vandaag nog met de 2003-versie van Windows Server werkt, kan niet anders dan een overstap naar de cloud te overwegen. Na 14 juli 2015 biedt Microsoft hiervoor immers geen ondersteuning meer en er zullen ook geen updates en patches meer worden vrijgegeven. De keuze is dus duidelijk: investeren in een nieuwe server of deze kans grijpen om naar de cloud over te stappen.

Als u enkel naar de prijs kijkt, vergelijk de afschrijvingsprijs van een nieuwe server dan niet zomaar met de abonnementsprijs voor de cloud. Breng ook de onderhoudsprijs, het stroomverbruik, de airco, kostprijs van back-ups enz. mee in rekening. De cloud zal dan altijd de voordeligste oplossing zijn.

Wat brengt de toekomst?

Natuurlijk is de overstap naar de cloud een belangrijke en ingrijpende beslissing. Het is dan ook erg belangrijk om met de juiste partners in zee te gaan.

Accel werkt daarom samen met Proximus: een gevestigde waarde, een stabiel en volledig Belgisch bedrijf. Uw connectiviteit is gegarandeerd en uw data zitten veilig in Belgische datacenters. Voor de vlekkeloze migratie naar de cloud en de service zorgt Accel. Samen met Proximus kunnen we u een volledige end-to-end service bieden voor de cloud. 365 dagen per jaar.

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top