Microsofts Worldwide Partner Conference

Vorige week hield Microsoft zijn jaarlijkse Worldwide Partner Conference (WPC), in Washington D.C. Op deze conferentie worden de partners ingewijd in Microsofts roadmap voor het komende jaar, maar er zijn ook netwerk activiteiten en de mogelijkheid om best practices en ervaringen met de nieuwste productinnovaties te delen. De conferentie duurde 4 dagen en kon rekenen op meer dan 16.000 bezoekers uit alle hoeken van de wereld waaronder ook Accel!

5 pijlers: cloud, mobility, social, big data en security

De nieuwe CEO Satya Nadella sprak de menigte in het Verizon Center toe en deed de ‘mobile-first, cloud-first’-strategie nog eens uit de doeken. Dit aan de hand van Microsofts vorig jaar gepresenteerde pijlers; cloud, mobility, social en big data. Maar ook security blijft een belangrijk aandachtspunt, waarbij Microsoft cross platform beheer en beveiliging mogelijk maakt zodat je als bedrijf één gecentraliseerde security policy kan opzetten.

Azure

Dé absolute headline en rode draad doorheen deze conferentie was ongetwijfeld Microsofts cloud platform “AZURE”. Microsoft is bezig met een ongekende omslag. Het softwarebedrijf slankt af en profileert zich als een bedrijf dat “productiviteit en platformen” biedt, met de cloud als evangelie. In die context zijn diensten als Office 365, Lync en ook Yammer (het interne sociale netwerk) nooit ver weg. Ook de verdere evolutie van Windows 8.1 past in dit plaatje, met apps die op alle mogelijk platformen (smartphones, tablets en pc’s) kunnen werken van in de cloud.

Links

www.azure.com
www.yammer.com
www.microsoft.com/intune

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top