Microsoft Teams is met 19 miljoen gebruikers populairder dan Slack

Wereldwijd gebruiken meer dan 19 miljoen mensen Microsoft Teams, waarvan ruim 13 miljoen dagelijks. Microsoft overstijgt daarmee zijn concurrent Slack, die een totaal van 10 miljoen dagelijkse gebruikers kent.

Het verschil tussen Microsoft Teams vs Slack

Het overwicht van teams op de markt voor communicatie- en samenwerkingsplatformen groeit aanzienlijk. Wel dient er gezegd te worden dat het bundelen van de chatdienst met Office 365, Microsoft een substantieel voordeel oplevert. Slack daarentegen is een op zichzelf staande service waar apart voor betaald dient te worden. Hierdoor is deze oplossing wel populairder bij kleinere bedrijven, die mogelijk geen Office 365-abonnementen hebben.

De exponentiële groei van Microsoft Teams valt voornamelijk te verklaren door de slimme integraties en automatisaties met andere Office 365 tools. Het biedt één sterk all-in-one samenwerkingsplatform voor een vaste prijs per gebruiker. De intuïtieve gebruiksinterface geeft ongetwijfeld de doorslag voor iedereen die op zoek is naar een tool die de interne samenwerking gemakkelijker maakt. Één uniforme werkomgeving, veilig en makkelijk te beheren.

Maak kennis met Microsoft Teams

Teams biedt één locatie voor mensen, gesprekken, online vergaderingen, bestanden en nog veel meer. Iedereen heeft onmiddellijke toegang tot alles wat ze nodig hebben. Stel een vraag via de chat aan je collega of het hele team. Plan een (online) bijeenkomst voor een kleine groep of een team. Plaats een bijlage of e-mail in de thread om het team op de hoogte te houden. Sla bestanden centraal op met versiebeheer en werk (tegelijk) samen in gedeelde Office-documenten.

Wat wint u voor uw bedrijf?

  • Voer groepsgesprekken over uw projecten op een centrale plek (vergelijkbaar met WhatsApp groepen, maar dan zakelijk toegepast)
  • Treed in dialoog met je teamleden. Ook wanneer niet iedereen online is.
  • Werk samen aan documenten op een centrale plek
  • Zoek en vind veel gebruikte gegevens direct terug vanuit de Teams App
  • Verminder het aantal interne e-mail conversaties

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top