Microsoft Exchange cyberaanval: wat u moet weten over de Hafnium-attack

U hoorde ongetwijfeld in het nieuws ook over de wereldwijde cyberaanval op Microsoft Exchange servers. Met dit artikel willen we hier graag nog enige duiding bij geven.

Microsoft Exchange cyberaanval: Waarover gaat het precies?

De aanleiding van deze attack is een lek bij Microsoft Exchange Server, de software waar veel bedrijven hun e-mails mee versturen en agenda’s beheren. Concreet gaat het over 4 kwetsbaarheden waarvoor Microsoft op 2 maart een patch lanceerde. Wie de patch installeert dicht deze lekken in Microsoft Exchange.

Maar sinds de release van deze patch zijn deze kwetsbaarheden ook gekend bij andere hackers en zet dit de poort open voor massale aanvallen op Microsoft Exchange die nog niet gepatcht werden. Ook DataNews en verschillende andere media berichtten al over deze hack.

Patchen alleen is onvoldoende

Bovendien is de kans reëel dat er al op het systeem werd ingebroken vóórdat de patch werd geïnstalleerd. Ook vrijdag (12/3/2021) lanceerde Microsoft nog extra beveiligingsupdates voor bijkomende malware die ze ontdekten en die misbruik maakt van de eerder ontdekte kwetsbaarheden.

Proactieve acties van Netflow Accel

Sinds dit nieuws bekend raakte begin maart is Netflow meteen aan de slag gegaan. Onze teams zijn afgelopen week dag en nacht, alsook in het weekend, bezig geweest om alle nodige stappen te ondernemen:

  • Installatie patches op Exchange Servers
  • Scanning na het patchen op malware en backdoors
  • Cleaning op getroffen systemen
  • Verdere monitoring van geïmpacteerde systemen

Office 365 is niet geïmpacteerd door de Microsoft Exchange cyberaanval

Het gaat voor alle duidelijkheid over bedrijven die een eigen Exchange Server beheren en niet over Exchange Online. Microsoft 365/Office 365 is niet geïmpacteerd door de Microsoft Exchange cyberaanval.

Indien u hierover nog vragen hebt aarzel dan niet om de service desk te contacteren.

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top