Microsoft Defender: noodzakelijke add-on op uw antivirus/EDR

Microsoft Defender, vroeger gekend als “Advanced Threat Protection”, is een krachtige, realtime security oplossing voor Microsoft 365. Het versterkt de beveiliging van Outlook en andere Microsoft 365 apps. Denk hierbij aan bescherming tegen onveilige bijlagen en schadelijke links naar onveilige websites en…ransomware.

Waarom Microsoft Defender bovenop EDR (antivirus)?

Vaak krijgen we de vraag of/waarom Microsoft Defender nodig is als u al beschikt over een geavanceerde antivirus software (of EDR). Maar er is wel degelijk een wezenlijk verschil tussen deze oplossing en een EDR-oplossing (zoals bijvoorbeeld FortiEDR, Sentinel One en Sophos Intercept X).

Terwijl een EDR-oplossing een client beschermt (vb. uw pc), beschermt Microsoft Defender uw mailbox. Een concreet voorbeeld: als u EDR op uw pc heeft geïnstalleerd en u opent een geïnfecteerde mail op uw smartphone, dan bent u niet beschermd. En net die leemte vult Microsoft Defender in.

Hoe werkt het?

Er zijn 2 belangrijke zaken waarvoor deze oplossing u beschermt:

  1. Bijlages scannen op virussen en andere malware. Defender controleert de mail en bijlages in een soort van quarantaine omgeving alvorens ze in uw mailbox belanden.
  2. Links in de e-mail worden realtime onderzocht. Defender past de links ook aan voordat u deze in Office 365 opent. Gebruikers krijgen bovendien een melding als een koppeling onveilig is.

Rapportage

Via de uitgebreide rapportage krijgt u bovendien ook een beter zicht over wie er binnen de organisatie wordt aangevallen en met welke type aanvallen dat gebeurt. Zijn er berichten geblokkeerd en zo ja welke en waarom. Welke gebruikers klikten op schadelijke links. Op die manier kan u het beveiligingsniveau van uw bedrijf ook verder gaan optimaliseren. Om die reden is Microsoft Defender een noodzakelijke toevoeging op de antivirus oplossing die u nu al gebruikt.

Wilt u meer weten over Microsoft Defender en hoe u de security van uw e-mailomgeving kunt verbeteren?

Neem dan contact op met Netflow.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top