Ja, u kunt uw onderneming wapenen tegen ransomware

Ransomware kan voorkomen worden door technologische en organisationele controlemaatregelen te combineren. Zo blijven de capaciteiten van de antivirus scanners erg belangrijk om ransomware te detecteren, zijn netwerk segmentatie en logische toegangsbeheer controlemaatregelen erg belangrijk om de reikwijdte van ransomware binnen uw omgeving  te beperken en spelen ook de vrijheden van uw medewerkers om kwaadaardige software in uw omgeving binnen te brengen alsook hun bewustzijn om bijvoorbeeld phishing mails te herkennen een erg belangrijke rol.

 

Genezen

Om van een succesvolle ransomware aanval te herstellen zonder het losgeld te betalen bent u afhankelijk van uw back-ups. Het is immers onmogelijk om de versleuteling van uw bestanden ongedaan te maken maar u kan wel een oudere versie van hetzelfde bestand opnieuw beschikbaar maken op uw netwerk. Het is hierbij cruciaal dat de back-up omgeving gescheiden is van uw operationele omgeving zodat ook deze bestanden niet werden versleuteld. Het is ook aangewezen om regelmatig back-up recovery testen uit te voeren zodat u weet dat uw organisatie effectief in staat is om de omgeving te herstellen indien nodig en hoelang dit herstel dan zou duren. Indien u dit niet voorbereid kan dit immers veel langer duren dan verwacht. Kostbare tijd waarbij uw klanten in de kou staan.

Toreon

Het Belgische cybersecurity agentschap Toreon is in kort tijd uitgegroeid tot een betrouwbare en onafhankelijke partner dat ondernemingen en overheidsinstellingen vergezelt en helpt om geïnformeerde en optimale beslissingen te nemen over ICT.

Toreon heeft geleerd hoe het cybersecurity kan verzekeren bij grote ondernemeningen en overheid en het brengt deze expertise nu aangepast naar de KMO markt. Zo helpt Toreon u om alleen die acties te nemen die overeenkomen met uw risico-appetijt.

 

Ontdek hoe wij uw onderneming kunnen helpen.

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top