Hoelang gaat een kantoorprinter gemiddeld mee?

Het spreekt voor zich dat printers voor professioneel gebruik doorgaans een andere levensduur hebben dan thuisprinters. Maar over hoeveel jaar spreken we dan precies?

De levensduur van kantoorprinters

Er zijn verschillende goede redenen om de printers en multifunctionals in je kantoor op regelmatige basis te vervangen:

  • Nieuwe technologie. Elk jaar lanceren fabrikanten interessante nieuwe toepassingen die je toelaten om minder papier en inkt te verbruiken, betere kwaliteit te printen, toestellen gemakkelijker met elkaar te laten communiceren, enzovoort. Eens je een printer of multifunctional hebt laten installeren, vind je na een drietal jaar wellicht een toestel op de markt dat aanzienlijk beter presteert dan het jouwe. Vanaf dat moment kost het je meer om je oude printer te blijven gebruiken (en te onderhouden) dan een nieuw toestel aan te kopen.
  • Een afbetaalde printer is niet half zo interessant. Vaak zijn nieuwe printers na drie jaar fiscaal afgeschreven.
  • Het contract moet vernieuwd worden. De meeste bedrijven werken samen met een vaste partner voor de levering en dienst-na-verkoop van hun multifunctionals (de zogenaamde managed print services). Zo werkt Netlfow/Accel (samen met KYOCERA) bijvoorbeeld met contracten van gemiddeld vijf jaar. Al die tijd zorgen wij dus voor je printerpark. Daarna kun je natuurlijk opnieuw een contract aangaan, maar dan uiteraard het liefst met de nieuwste apparatuur.

Kort samengevat blijven kantoorprinters gemiddeld drie à vijf jaar in dienst.

Printers die gemaakt zijn om te overleven

Toch kunnen kantoorprinters gemakkelijk langer meegaan. KYOCERA ontwikkelt zijn toestellen bijvoorbeeld bewust om een maximale levensduur te behalen. Als je dus om de een of de andere reden liever niet van printerpark wisselt, ben je wel gerust in de kennis dat jouw toestellen het niet zomaar zullen begeven.

Wist je dat?

Wanneer een kantoorprinter stuk gaat, is het meestal niet de printer zelf die defect is. Vaak ligt het probleem bij de ‘drums’. Om kosten te besparen kiest men weleens voor goedkope cartridges en drums – en die gaan vaak als eerste kapot. KYOCERA – wat staat voor ‘Kyoto Ceramics’ – werkt daarentegen altijd met oerdegelijke fijnkeramische onderdelen van Japanse makelij, die beduidend langer meegaan.

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top