De 5 grootste misvattingen over de cloud

Organisaties staan onder steeds zwaardere druk om mer te doen met minder. En dat met steeds hardere concurrentie. Cloud computing kan in vele gevallen een antwoord geven op die nood, maar er bestaan nog veel misvattingen over de cloud. We zetten er voor u 5 op een rij.

Misvatting 1: Data hosting in de cloud is niet veilig

Realiteit: Het tegendeel is eigenlijk waar. Cloud hosting bij een betrouwbare cloud services provider is veiliger. Deze bedrijven beschikken over teams van experten in verschillende technologie-aspecten zoals data security. Ze beschikken over state of the art technologie en oplossingen. Dat laatste is vaak niet het geval in bedrijven die hun eigen servers en beveiliging voorzien. Cloud providers investeren ook continu in het vernieuwen van hun oplossingen, kennis en expertise om zo de meest recente en veiligste oplossingen aan te bieden.

Misvatting 2: De cloud is duur

Realiteit: Met een overstap naar de cloud kunt u op verschillende manieren geld besparen. Resources kunnen geschaald uitgebreid worden en weer inkrimpen, zodat u niet betaalt voor resources die u niet gebruikt. U kan nauwkeuriger en effectiever plannen, omdat de prijzen voorspelbaar zijn. De initiële investering is ook een stuk lager en bovendien worden uw medewerkers productiever doordat ze flexibeler kunnen werken.

Misvatting 3: Ik weet niet waar mijn data staan

Realiteit: Locatie van de data is voor veel bedrijven een zorg. Maar, zelfs als u uw data en applicaties naar de cloud brengt, kan u zelf perfect de controle houden over de locatie, door te kiezen voor een locale cloud services provider.

Misvatting 4: De cloud moet voor alles gebruikt worden

Realiteit: Dat is zeker niet altijd zo. Bekijk per proces de voordelen van cloud computing. In veel gevallen zal een hybride oplossing soelaas bieden. Een overstap naar de cloud gebeurt ook gefaseerd.

Misvatting 5: Er zijn geen IT’ers meer nodig met cloud computing

Realiteit: Cloud computing zal misschien het aantal benodigde IT’ers binnen een bedrijf doen afnemen, maar dat betekent zeker niet dat er geen IT’ers meer nodig zijn. Vaak blijkt echter wel, zeker voor kleinere bedrijven, dat het interessanter is om IT uit te besteden omdat de kosten dan een stuk lager liggen.

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top