Belgische KMO gelooft nog niet in cloud printing

Nu binnen KMO’s het mobiele werken steeds meer voet aan de grond krijgt, stijgt ook het gebruik van applicaties om deze manier van werken beter te kunnen faciliteren. Zo neemt het gebruik van diverse cloud-diensten exponentieel toe en profiteren werknemers op bijna ieder gebied van de toegenomen mobiliteit. Van cloud printing kan je dat zeker nog niet zeggen.

Dat blijkt uit een bevraging die OKI deed bij KMO’s. Ook al kent de helft van de Belgische KMO’s het concept van cloud printing, plannen om er gebruik van te maken zijn er niet. Ook over het gebruik en de kosten van printers is de kennis eerder gering. Het gevolg laat zich raden: als het om printen gaat betaalt de KMO te veel. En veel KMO’s laten de kans liggen om daar iets aan te doen.

Printen via internet nog niet ingeburgerd

Uit de studie blijkt dat de gemiddelde KMO de printer vaak nog onderwaardeert. Het onderzoeksbureau MAS voerde in opdracht van OKI een enquête uit bij 248 Belgische KMO’s. Het onderzoek toont aan dat ongeveer de helft van de Belgische KMO’s vandaag vertrouwd is met het concept van cloud printing: de mogeIijkheid om van op om het even welk toestel – bijvoorbeeld een smartphone of een tablet – via het internet een printopdracht door te geven aan een printer. Zowat één op twee zaakvoerders heeft al over cloud printing gehoord. Opvallend: 27.5% van de ICT-verantwoordelijken bij Belgische KMO’s weet niet wat de term cloud printing inhoudt. Maar – en dat wekt nog het meeste verbazing – 86% van de KMO’s heeft geen interesse om cloud printing in gebruik te nemen.

Te veel printers

De KMO zweert met andere woorden bij de traditionele benadering van een printomgeving. Ironisch genoeg is dat het kantoor met te veel toestellen en te hoge kosten. De bevraging toont niet alleen aan dat de gemiddelde KMO te veel printers in huis heeft. maar ook dat ruim de helft van de bevraagde ondernemingen het verbruik van die printers veel te laag inschat. Dat is zonder meer een stuitende vaststelling, want door dat gebrek aan inzicht

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top