Accel voorziet home-office voor alle medewerkers.

“Het is belangrijk om onze burgerzin op te nemen.”

Het corona-virus verspreidt zich razendsnel binnen Europa en heeft ook in België drastische gevolgen. Marc de Swaef – CEO van Accel in Edegem stimuleert elke mogelijkheid om iedere medewerker van thuis te laten werken. “In navolging van de recentste aanbevelingen is het geen optie voor Accel om halve maatregelen te nemen. Het corona-virus is in het land en heeft al ettelijke slachtoffers gemaakt. Het is belangrijk om nu onze verantwoordelijkheid op te nemen.”

Is thuiswerken voor elke medewerker binnen een onderneming een optie?

“Het spreekt voor zich dat het zeker niet evident is om iedereen binnen elke organisatie van thuis te laten werken. Ook voor mij als ondernemer is dit vaak praktisch onmogelijk. Net als voor Accel zijn er ook 3 personen die fysiek aanwezig moeten zijn. Laat het wel duidelijk zijn: elke medewerker die thuis kan werken zal alle mogelijkheden krijgen om zijn burgerzin op te nemen. Voor Accel betekent dit dat vanaf vrijdag 13 maart bijna 50 medewerkers van thuis uit zullen werken.” – Marc De Swaef.

Wat houdt dit praktisch in?

Marc De Swaef: “Ik ben er vrij zeker van dat de huidige operationele dienstverlening zo goed als niet verstoord zal worden. Het vergt natuurlijk een groot vertrouwen in de eigen medewerkers, maar mits goede afspraken, een duidelijke planning en de beschikbare technologieën, bestaan er zeker mogelijkheden om mensen efficiënt van thuis te laten (samen)werken.

Gaat thuiswerken en technologie hand in hand?

Er zijn effectief wat uitdagingen om thuiswerk mogelijk te maken. Echter blijft met slimme technologie de impact op ‘Shoulder-to-Shoulder’ beperkt. Zo bestaan er steeds meer mogelijkheden om locatie onafhankelijk met elkaar te communiceren. Ik denk dan aan VoIP, videochatten en cloud-toepassingen om bestanden en projecten met elkaar te delen. Een goed voorbeeld hiervan dat deze 3 zaken allemaal verenigt is Microsoft Teams.

Noodpakket voor Vlaamse ondernemers om remote werken te faciliteren.

In navolging van de recentste aanbevelingen inzake het coronavirus willen we elke onderneming de kans bieden om de gezondheid van hun medewerkers te beschermen. Zo raden we iedereen aan om de handleiding “Basisfunctionaliteiten Microsoft Teams” te raadplegen, te gebruiken of te verspreiden. Op deze manier beschikt elke ondernemer of medewerker over een praktische tool om thuiswerken waar mogelijk te faciliteren.

Lees meer: Noodpakket: Basisfunctionaliteiten Microsoft Teams

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top