7 nuttige Microsoft 365 apps die u (misschien) nog niet kent

Word, PowerPoint en Excel zijn wellicht de meest gebruikte Microsoft 365 apps. Maar wist u dat in Microsoft 365 nog tal van andere (vaak gratis) productiviteitsapps beschikbaar zijn?

Voor dit artikel selecteerden we voor u 7 apps die ons nuttig lijken voor ieder bedrijf, groot of klein.

Hoe vind ik deze Microsoft 365 apps terug?

Voorwaarde is wel dat u een Microsoft 365 abonnement heeft om toegang te hebben tot deze apps.

  • Surf naar www.office.com
  • Log in met uw Microsoft 365 credentials
    • Klik links bovenaan op het apps-icoon
    • Klik op “Alle apps”

Vervolgens ziet u een alfabetische lijst van de voor u beschikbare Office apps.

Microsoft Bookings

Meetings plannen met een klant of leverancier? Dan is Microsoft Bookings uw gedroomde assistent. Bookings is namelijk volledig geïntegreerd in Microsoft 365 (en dus ook in uw Outlook-agenda). Daardoor wordt meetings plannen kinderspel. Gedaan met over en weer mailen en bellen. Stuur een link van uw agenda naar uw contactpersoon en deze kan zelf makkelijk een vrij tijdslot in uw agenda inplannen. Door de integratie houdt Bookings ook rekening met andere afspraken in uw agenda en zo vermijdt u ook dubbele boekingen.

Bekijk de video

How to use Microsoft Bookings

Microsoft Forms

Feedback verzamelen, polls organiseren of een quiz maken doet  u met Microsoft Forms. Geen technische kennis nodig en naadloos geïntegreerd met andere apps. Het omvat bovendien een overzichtelijke reporting waar u dadelijk mee aan de slag kan.

Bekijk de video

How to use Microsoft Forms

Microsoft Lists

Microsoft Lists houdt informatie bij in overzichtelijke lijstjes en helpt u op deze manier uw werk te organiseren. Via een aantal kant en klare sjablonen kan u meteen aan de slag. De lijsten zijn eenvoudig en flexibel opgebouwd waardoor u er alle richtingen mee uitkan. U kan ze bovendien op verschillende manieren visualiseren en filteren. Bijvoorbeeld: een overzichtelijke lijst om bugs te rapporteren als u een applicatie aan het testen bent.

Bekijk de video

How to use Microsoft Lists

Microsoft Planner

De naam zegt het zelf al een beetje. Met Microsoft Planner plant u projecten. Zo kan u in een team projecten en deeltaken gemakkelijk toewijzen en opvolgen. Met Planner bepaalt u wie welke taken wanneer moet uitvoeren.

Planner werkt, zoals de meeste van de Microsoft apps, bovendien naadloos samen met andere Microsoft 365 apps, zoals bijvoorbeeld Outlook en Teams.

Bekijk de video

How to use Microsoft Planner

Microsoft Publisher

Microsoft Publisher is een app waarmee u eenvoudig een simpele opmaak kan maken (denk bijvoorbeeld aan een simpele flyer). Het is een instapprogramma en verwacht zeker niet dezelfde functionaliteiten als bijvoorbeeld Adobe InDesign. Maar voor wie af en toe net dat ietsje meer nodig heeft dan Microsoft Word kan Publisher zeker een oplossing zijn.

Bekijk de video

Microsoft Publisher Tutorial

Microsoft Visio

Flowcharts en duidelijke schema’s maakt u in een handomdraai met Microsoft Visio. Organigrammen maken of ideeën visualiseren was nog nooit zo eenvoudig. Via drag and drop maakt u in no time de meest heldere schema’s.

Bekijk de video

How to use Microsoft Visio

Microsoft Whiteboard

Maak uw online vergaderingen boeiender en interactiever met Microsoft Whiteboard. Maak nota’s, reageer, gebruik post-its, enz. Deze virtuele whiteboard biedt u een gepimpte versie van de klassieke whtiteboard in de meeting room.

Bekijk de video

How to use NEW Microsoft Whiteboard
Scroll to Top