5 zaken om op te letten bij aankoop van een multifunctional

Elk kantoor heeft een printer en een kopieerapparaat nodig. En natuurlijk is een scanner ook wel handig. Om plaats en budget uit te sparen, investeren de meeste bedrijven dan ook in minstens één multifunctional, die al die toestellen combineert. Aan aanbod alvast geen gebrek, maar waar moet je zeker op letten voor je zelf zo’n multifunctional in huis haalt? De ideale multifunctional is…

… stil en compact

Gedaan met werken in hokjes. En dat bedoelen we letterlijk. De moderne werkvloer heeft, op wat planten en meetingruimtes na, veelal een open structuur. Let daarom zeker op de afmetingen van de multifunctional die je voor ogen hebt. Heeft je bedrijf wel écht een A3-printer nodig? Zeker als hij in een gang belandt waar ook klanten zullen passeren. Komt je multifunctional toch niet in de gang te staan? Denk dan ook eens aan de mensen die er elke dag dicht bij in de buurt zullen zitten. Zij weten een extra stil model vast te appreciëren.

… snel, sneller, snelst!

Snel zijn de multifunctionals van tegenwoordig nagenoeg allemaal. Maar als het voor jou toch nog een beetje sneller mag, kies je het best een printer-scanner met:

  • automatische documentendoorvoer: documenten één voor één op de scanner moeten leggen, is voorgoed verleden tijd.
  • ‘scannen naar’-functie: gewoon scannen en meteen naar de cloud, je smartphone of pc of een e-mailadres sturen dus.

Wist je dat je met KYOCERA’s Scan & Connect zelfs helemaal niet hoeft aan te geven waar een document naartoe moet? De software herkent zelf wat een factuur, bestelbon, offerte,… is en dropt het bestand in de juiste folder.

… gebruiksvriendelijk

Zie je je personal assistant liever niet in kleur afdrukken? Met een multifunctional waarop gebruikers individueel moeten inloggen, zal dat ook niet gebeuren – en hoeft hij of zij er zelf ook helemaal niet aan te denken. Je graficus kan dan weer wél naar hartenlust kleuren printen. Opteer je ook nog eens voor een multifunctional die compatibel is met Print&Follow-technologie, dan rollen (vertrouwelijke) documenten pas uit de printer als de eigenaar van het document zich persoonlijk (bijvoorbeeld met een badge) heeft ingelogd.

… duurzaam

Let bij het kiezen van een multifunctional ook op de duurzaamheid van de componenten, en dan vooral die van de toner-cartridge (die bestaat uit drum, developer en toner). Bij de meeste multifunctionals moet de toner-cartridge volledig worden vervangen zodra de toner op is of een van de componenten het laat afweten, maar bij die van KYOCERA kun je alles gewoon los van elkaar laten vervangen.

… geïntegreerd in joùw workflow

Wou je je multifunctional vooral kiezen op basis van de prijs per pagina? Geen goed plan. Praat liever met een fabrikant die de unieke printbehoeften van je bedrijf ter plekke in kaart komt brengen, je wegwijs maakt in de Total Cost of Ownership en je een uitstekende service na verkoop biedt.

Een multifunctional kopen met kennis van zaken

Meer weten over de toestellen en service van KYOCERA? Contacteer Netflow voor een vrijblijvende afspraak.

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top