5 fundamentele vragen over printen

Een printer is een printer, toch? Niets is minder waar. Net als bij een auto heb je tussen de verschillende merken en modellen heel wat verschillen. En het loont de moeite om enkele afwegingen te maken in functie van de beoogde functionaliteit en de daaraan verbonden kosten. In dit artikel beantwoorden we alvast 5 vragen die we vaak krijgen over printing.

1. Hoe kan ik mijn printkosten verminderen?

Je printkosten regelmatig onder de loep nemen, is geen overbodige luxe. De kans bestaat dat je je printkosten een heel stuk kunt verminderen met het gebruik van een driekleurenteller (zoals van Kyocera). Drukken jouw collega’s enkel enkelzijdig af of worden mails in kleur afgedrukt? Dan kan je printbeleid zeker een stuk efficiënter.

2. Wat met gevoelige informatie die op de printer ligt?

Je doet ongetwijfeld al het mogelijke on de veiligheid van je digitale documenten te vrijwaren, maar wat met documenten die je afdrukt? Met Print&Follow van Kyocera kunnen medewerkers hun afdrukopdrachten naar om het even welke multifunctional op de vloer sturen zonder dat ze zich hoeven te haasten. De printer treedt pas in werking wanneer de opdrachtgever inlogt met een persoonlijke badge of code (afdrukken met code is standaard voorzien in de toestellen).

3. Kan je afdrukken via je mobiele telefoon?

Altijd en overal kunnen printen is handig voor medewerkers die vaak op de baan zijn of die zich op de werkvloer voortdurend moeten verplaatsen. Kyocera’s mobiele print app voor Android en IOS laat je in alle veiligheid printen via de cloud.

4. Moeten mijn toners van het originele merk zijn?

Ja zonder twijfel. Je wil echt niet dat je afdruk vol vegen, vlekken of schaduwen staan. Daarom raden wij absoluut af om met namaaktoner of goedkopere compatibele toners te werken. Namaaktoners ondermijnen niet enkel de performantie van je printerpark, maar kunnen in het ergste geval de toestellen beschadigen. Deze schade wordt niet gedekt door de garantie. In het geval van Kyocera is het een bijkomend voordeel om met originele toners te werken omdat Kyocera een Empty Toner Takeback programma heeft. Hierbij krijg je kosteloos een verzameldoos toegestuurd waarin alle lege toners kunnen verzameld worden. Is je doos vol geef je gewoon een seintje en je volle doos wordt eveneens kosteloos opgehaald. Dat is niet alleen efficiënt maar ook ecologisch.

5. Kopen of leasen?

Kantoor materiaal dat je koopt, wordt doorgaan afgeschreven tussen de 3 à 5 jaar, maar ondertussen evolueert je bedrijf wel. Je biedt meer of andere producten aan, je bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd,… en ondertussen moet je materiaal kunnen volgen. Daardoor kiezen veel bedrijven voor de flexibiliteit van leasen. De meeste leasingcontracten hebben een looptijd van 5 jaar, maar gedurende de looptijd kan je in sommige gevallen (een deel van) je printerpark wel inruilen voor materiaal dat beter aan je behoeften voldoet zonder dat je er financieel voor wordt afgestraft.

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top